Bekijk ons uitgebreide aanbod vakantiewoningen in Egypte. Huur eens een vakantiewoning nabij Hurghada aan de Rode Zee.

{{'vakantiehuis' | i18next:{count:stats.total} }}


Egypte, in het noordoosten van Afrika is een populaire vakantiebestemming. Dit komt vooral door het grote aantal bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de typerende piramides. Ook heeft Egypte een heerlijk klimaat en komen watersporters aan hun trekken. Er zijn nml. uitstekende watersportmogelijkheden en dankzij het aanwezige koraal en de grote verscheidenheid aan vissen is Egypte een geliefde bestemming onder duikers en snorkelaars.

Vooral de badplaatsen langs de Rode Zee zijn zeer populair geworden de afgelopen jaren. Het is daarom vaak erg druk in de hotels. Denk eens aan het huren van een vakantiehuis aan de Rode Zee. Vakantiewoning.org biedt tientallen vakantiewoningen en appartementen te huur aan in de buurt van Hurghada, direct aan de Rode Zee. De vakantiehuizen in Egypte hebben vrijwel altijd een airco en in de meeste gevallen een (gedeeld) zwembad. De Rode Zee heeft een mild woestijnklimaat. Daardoor is het eigenlijk het gehele jaar door zomer.

{{popular-geolocations}}

Bezienswaardigheden Egypte

Een dagje naar het strand, een piramide bezoeken of de onderwaterwereld ontdekken .... huur een vakantiewoning in Egypte! Hieronder enkele bezienswaardigheden in Egypte:

  • De Rode Zee: Met tropische vissen en prachtig koraal is de Rode Zee niet voor niets één van de populairste duikbestemmingen ter wereld. Langs deze zee zijn een aantal populaire badplaatsen gelegen als Hurghada en Sharm El Sheikh. In deze plaatsen vindt men vele duikscholen waar men duiklessen kan nemen.
  • Piramiden: De Egyptische piramiden zijn de beroemdste piramiden. De bekendste piramide is die van Cheops in Gizeh, bij Caïro. Wanneer men op vakantie is in Egypte, moet men zeker de piramiden bezichtigen!
  • De Nijl: De Nijl is een duizenden kilometers lange rivier, die onder toeristen vooral bekend is vanwege de Nijlcruises. Tijdens een Nijlcruise vaart men over een deel van de rivier en brengt men een bezoekje aan interessante plaatsen als Luxor en Aswan.
  • Musea:  Egypte heeft verschillende interessante musea, waarvan men in de meeste archeologische vondsten kan vinden. Het Egyptisch Nationaal Museum in Caïro kent de grootste verzameling aan vondsten. Historieliefhebbers zullen hier dan ook zeker weten hun hart ophalen!
  • Dal der Koningen: Het Dal der Koningen is gelegen bij de plaats Luxor en is de populairste bezienswaardigheid van Egypte. Het dal omvat meer dan zestig koningsgraven. Het allereerste koningsgraf dat ontdekt is dat Ramses VIII en het laatst ontdekte graf is dat van Toetanchamon.

Klimaat Egypte

Wanneer u van plan bent een vakantiewoning in Egypte te huren, is het verstandig voorafgaand uw vakantie te kijken welk klimaat Egypte kent. Egypte kent een woestijnklimaat, met zeer weinig neerslag, warme zomers en milde winters. De ochtend, avond en nacht kunnen van november tot april behoorlijk koud zijn in Egypte. De periode van mei tot september is de warmste periode. In deze tijd betrekken de toeristen uit de Golf en de rijke Egyptenaren uit Caïro en andere steden hun vakantiehuizen aan de Middellandse Zeekust. Berucht is de ‘khamasien’, een zeer droge, warme zuiderstorm die in de periode van maart tot mei het land soms verduistert met stof- en zandwolken.

Eten & drinken Egypte

Tijdens een vakantie in een vakantiehuis (meestal is dit een appartement) in Egypte zult u waarschijnlijk westers eten. Maar probeer ook eens de Egyptische keuken! De keuken van Egypte kent invloeden uit Turkije, Griekenland, Engeland, Frankrijk en Italië. Groenten zult u niet vaak opgediend krijgen in restaurants, daar zijn de Egyptenaren namelijk niet zo dol op. Rond de Roze Zee en Middellandse Zee zult u vaak vis op uw bord treffen.

Een aantal typisch Egyptische gerechten zijn: mezze (kleine gerechtjes), sjaksjoeka (gerecht met gepocheerde eieren), kofta (vleesballen), hamam (duif), tahina (sesamzaadpasta) en mahshi (gevulde groenten). De Egyptenaren drinken veel shay (thee) en kahwa (Turkse koffie). Ook drinken zij veel vruchtensappen, zoals asir burtukan (sinaasappelsap), farawla (aardbei) en ruman (granaatappel). In Egypte wordt geen alcohol gedronken vanwege het geloof. Maar als toerist kan u wel op veel plaatsen een biertje of wijntje krijgen. Nieuwsgierig geraakt naar de Egyptische keuken? Huur een vakantiehuis in Egypte en ervaar het zelf!

Ervaring met Egypte

Marie A., uit Keulen, bracht een week in een vakantiewoning in Hurghada, in Egypte, door en deelt haar ervaring:

"Omdat we met z’n negenen waren, besloten we een vakantievilla met vijf slaapkamers, een terras en een eigen zwembad te boeken. Wanneer we in de villa aankwamen, waren we zeer enthousiast dat we een week in zo’n prachtige villa mochten verblijven. In bijna elke kamer was een televisie, maar vaak keken we samen televisie in de woonkamer.

Natuurlijk brachten we niet de hele vakantie door in ons vakantiehuis, overdag gingen sommigen duiken, anderen golfen en natuurlijk zijn we ook gaan shoppen. In de historische stad Hurghada kochten we sieraden gemaakt van schelpen, parelmoer en oosterse elementen. De cultuurrijke stad heeft wat bijzonders teweeg gebracht. Het is ook leuk om hier met je partner naartoe te gaan. In de omgeving zijn er genoeg zeilscholen te vinden en is er de mogelijkheid om te snorkelen en windsurfen.

Als je in Egypte bent, moet je zeker een dagtocht maken naar de woestijn. We boekten een tocht bij een reisbureau bij de jachthaven en reden met een klein busje over de weg. Dat overweldigende beeld van enorme zandduinen en kleine woestijndorpjes zal ik nog lang herinneren. Zo heb ik me dat ook voorgesteld. Natuurlijk heb ik nog een ritje gemaakt per kameel. Als advies kan ik geven: denk aan een hoed en lange luchtige kleding, want het is er erg warm!

‘s Avonds koelde de temperatuur iets af en gingen we vaak eten bij een restaurant bij het strand. Bijna overal kun je vis en gerechten met een europees of oosters tintje eten. Van de obers kreeg ik wat advies over kruiden, die ik vervolgens kocht en meenam naar huis. Ik wilde graag wat leren over de Egyptische keuken om thuis zelf wat Egyptische maaltijden te kunnen bereiden. Over het algemeen vind ik de gastvrijheid en vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking zeer goed en ik zal zeker wanneer ik de mogelijkheid heb een keer teruggaan naar Hurghada."

{{result.value.reviews.average | number: 1}}
  • {{result.value.persons}}
  • {{result.value.bedrooms}}

Helaas, geen vakantiehuizen gevonden.

Met de door u opgegeven selectiecriteria hebben wij geen bijpassende vakantiehuizen gevonden. Pas uw selectiecriteria aan de linkerkant aan, zodat wij u wel een passend aanbod kunnen tonen.