15x bijzonder overnachten:

1. Wakker worden op het strand

Deze vrijstaande Beach Houses staan direct op het strand van Kamperland, de ultieme buitenbeleving. Je hebt een mooi uitzicht op het strand en de zee. Doordat de huizen op palen zijn gebouwd, bereik je de ingang middels een trap. Op het houten terras staat een lounge-set en er is een bolderkar aanwezig. Een vakantie in deze Beach Houses is een unieke ervaring. Als u dit strandhuis huurt, kunt u ook nog eens gebruik maken van de faciliteiten van Roompot Beach Resort! Dit strandhuis is geschikt voor 6 personen, maar er zijn ook strandhuisjes voor minder en meer personen beschikbaar.

Vrijstaand strandhuis

Ga naar de pagina van het strandhuis

2. Romantisch & luxe genieten in een wellness loft

Dit mooie vakantiehuis ligt in Verviers bij de Hoge Venen in België. De loft heet 'De Kus van Cupidon' en straalt luxe, elegantie en romantiek uit. Het is een grote studio voor 2 personen, wat betekent dat je meer dan 250 m2 voor jezelf hebt! Het huis is perfect voor een stel dat toe is aan een weekendje vol luxe en wellness. De accommodatie beschikt over een stijlvolle zithoek met groot bioscoopscherm. Verder is er een Zweedse sauna, hamam, bubbelbad en een ontspanningsruimte. 

wellness loft

Ga naar de pagina van de wellness loft

3. Bijzonder overnachten in een molen in België

De Reus van Horebeke is een gerestaureerde windmolen uit 1816. Horebeke is bekend vanwege zijn panoramische vergezichten, uitgestrekte weilanden, een aantal wind- en watermolens, maar ook door de Geuzenhoek (Korsele) met zijn Protestantse gemeenschap en het oude kerkhof. De beschermde treurbeuk van 150 jaar oud met een omtrek van 5 m en een gedenksteen van Willem I zijn zeker een wandeling waard. De molen, geschikt voor maximaal 5 personen heeft een tuin van 1300 m², volledig afgeschermd met een haag.

overnachten in een molen

Ga naar de pagina van de molen

4. Een tijdloze ervaring in een Mongoolse Yurt

Profiterend van haar grote tuin, begon de eigenaresse ongeveer 20 jaar geleden met het inrichten van een huisje bij haar eigen woning in Houffalize (België). Dankzij een buitenkansje kon ze haar eerste caravan kopen, die ze ook op haar grond zette, maar deze keer aan de andere kant van haar huis, in de richting van de beek beneden. Na een ontmoeting met een Mongools echtpaar dat in de import-export werkzaam was, kreeg zij de gelegenheid om een authentieke Mongoolse yurt en een deel van het bijbehorende meubilair te kopen. Deze wordt nu verhuurd van mei t/m september aan maximaal 4 personen.

Yurt huren

Ga naar de pagina van de Yurt.

5. Magisch overnachten in een molen in Duitsland

De Farver Mill - een magische plek met een feel-good karakter. Als je langs Wangels rijdt, valt deze unieke woning meteen op. De Farver-molen pronkt al bijna 200 jaar in het midden van het veld. "Iedereen die hier langsrijdt ziet het, maar bijna niemand bedenkt zich dat ze in deze molen zouden kunnen overnachten," zegt eigenaresse Karin Kügler. Ontspan op het houten terras en geniet van een onvergetelijke ervaring in dit unieke verblijf, dat geschikt is voor maximaal 6 personen en een huisdier.

Molen in Duitsland huren

Ga naar de pagina van de Duitse molen.

6. Woonboot huren in het Canal du Midi, Frankrijk

Deze woonboot in het Canal du Midi is een voormalige handelsschuit, gebruikt in België en Frankrijk in de jaren '30. Na een grondige renovatie in 2005, is het nu een bijzonder aantrekkelijk vakantieverblijf voor 6 personen geworden. Uw huisdier is ook welkom op de boot! Het schip beschikt over een schaduwrijk terras met uitzicht op het beroemde Canal du Midi, dat een plaats bemachtigd heeft op de Werelderfgoedlijst. Er is zelfs een kleine tuin aan wal voor je aangelegd. De regio biedt veel bezienswaardigheden, zoals het beroemde middeleeuwse centrum van vestingstad Carcassonne met twee Werelderfgoedmonumenten. 

Bijzonder overnachten Woonboot Frankrijk huren

Ga naar de pagina van de woonboot.

7. Verblijf in een voormalige conciërgewoning van een kasteel

Dit prachtige vakantiehuis ligt in Pepinster, in België. Er zijn 2 slaapkamers waar in totaal 4 mensen kunnen overnachten. Het is de ideale accommodatie voor een vakantie met het gezin. Het huis heeft mooie, authentieke kenmerken. Je verblijft dus in een voormalige conciërgewoning van een kasteel en dit herken je terug in de details. In de zitkamer is een gezellige houtkachel en de keuken is voorzien van moderne apparatuur zoals een afwasmachine en een oven. Er zijn 2 badkamers waarvan er één met een ligbad. In de tuin kun je in de zomer barbecueën.

conciergewoning van een kasteel

Ga naar de pagina van de kasteelwoning.

8. Overnachten in een natuurlodge op een unieke plek in de Drentse natuur

Natuurlodge de Wulp ligt op een unieke plek, middenin de Drentse natuur, en is geschikt voor 2 personen. De natuurlodge ligt aan het Pieterpad en kan tevens geboekt worden voor 1 nacht. Na een heerlijk ontbijt (ter plaatse te boeken) vervolg je je pad op deze prachtige wandelroute. Dit Tiny House is voorzien van airconditioning. In het leefgedeelte staat een tweepersoonsbed bestaande uit 2 losse boxsprings en een sfeervol eet- en zithoekje. We verzoeken je vriendelijk het van tevoren aan te geven als je een huisdier mee wil nemen (25 euro toeslag). Als het fruit in de aangrenzende zelfpluktuin rijp is, dan mag je hiervan plukken.

natuurlogde Drenthe

Ga naar de pagina van de natuurlodge.

9. Bijzondere overnachtingen in een chalet met privé bos

Gezellig, comfortabel vakantiedorp "Deveron Valley Cottages", omgeven door weiden. Aan de rand van de plaats, 13 km van het centrum van Huntly (Schotland). Deveron Lodge ligt in twee en een halve hectare privé-bos en uitzicht over de rivier de Deveron. De vakantiewoning is geschikt voor maximaal 5 personen.

chalet met bos

10. Een bijzondere vakantie in een pipowagen!

Dit unieke vakantiehuis in Bergen op Zoom (Noord-Brabant) staat op het terrein van een kampeerboerderij, waar je vrij zicht hebt op de weidse omgeving - vandaar de naam Weideblick. De pipowagen is vooral geschikt voor 2 volwassen en 2 kinderen. Op deze idyllische plek kun je allerlei dieren spotten, zoals herten, schapen, een pauw, ganzen, een paard en nog ander kleinvee. Je bevindt je hier vlak bij het water. Een uitstapje naar Roosendaal en Antwerpen is ook een aanrader. Kinderen kunnen heerlijk vrij en veilig spelen op het omheinde terrein met diverse speeltoestellen. Er staat ook een trampoline en een tafeltennistafel.

Pipowagen huren

Ga naar de pagina van de pipowagen.

11. Buitengewone vakantie op een watercamper

In tegenstelling tot alle andere vakantiehuizen: Buitengewone vakantie op een watercamper voor maximaal 3 personen en een huisdier! Hier kunt u zich laten drijven in de ware zin van het woord - op het Mecklenburg Merenplateau (Duitsland). Verken dit idyllische waterlandschap op een unieke manier, blijf waar je wilt en geniet van je totale onafhankelijkheid.De watercampers zijn een nieuw type constructie bestaande uit een catamaranbasis en een caravan. Op het royaal ontworpen boeggedeelte vindt u voldoende ruimte om in de zon te ontbijten. 

Watercamper Duitsland

Ga naar de pagina van de watercamper.

12. Unieke comfortabele glamping tent

Deze fenomenale glamping accommodatie, op dit vakantiepark in de natuur, is een lust voor het oog. Deze tent (want dat is het nog steeds) doet niets onder voor een vakantiehuis. Sterker nog; u beschikt hier over een grote hoeveelheid comfort en luxe, verpakt in een unieke sfeer. Bij glamping ligt de nadruk vaak op het buitenleven. Dat is bij deze prachtige glamping tent niet anders, maar dan in een uitgebreide versie. Op mooie dagen trakteert u zichzelf op een heerlijke barbecue, bereid op een echte Kamado BBQ. Het riante, houten terras is met comfortabel meubilair de perfecte plek om van deze gerechten te genieten. In de avonduren verzamelt u zich om de vuurschaal of kunt u zelfs gebruik maken van de hout gestookte hottub! De test staat in Zeewolde, Flevoland. Geschikt voor 6 personen en eventueel 1 huisdier.

Glamping

Ga naar de pagina van de Glamping tent.

13. Pipowagen met unieke uitstraling en jacuzzi in de Ardennen

Met een unieke uitstraling en een bijzonder charmante inrichting biedt dit verblijf een onvergetelijke vakantie in de Ardennen. Het is voorzien van een nordic bad en er is genoeg te doen in de directe omgeving. De ware romanticus voelt zich hier helemaal op z'n plek! Een mooie ochtendwandeling door het nabijgelegen bos (100 m) en verse broodjes halen bij de bakker in Bièvre; het perfecte begin van de vakantiedag komt zo wel héél dichtbij. De wagen is geschikt voor 2 personen.

Pipowagen met jacuzzi Ardennen

Ga naar de pagina van de pipowagen in de Ardennen

14. Wakker worden met het mooiste zeezicht

Deze villa met een van de meest verbluffende uitzichten op de Middellandse Zee, gebouwd bijna op de top van een uitloper, met uitzicht op de haven van Gavrio aan de linkerkant en de Egeïsche zee aan de rechterkant, biedt zijn gasten een panoramisch en onvergetelijk uitzicht op Andros Island, de rest van de Cycladen en de diepblauwe wateren van de Egeïsche Zee. Dit fantastische uitzicht op zee kan worden genoten vanaf alle locaties van de 6-persoons villa. Locatie: Chora, Griekenland.

Vakantiehuis met uniek zeezicht

Ga naar de pagina van de villa met uniek zeezicht.

15. Slapen in een watertoren met uitzicht op een stukje zee

Slapen in een watertoren, dat is een onvergetelijke ervaring! Deze gerenoveerde watertoren uit 1896 zit vol verrassingen voor jong en oud. Er zijn maar liefst 7 slaapkamers, 3 badkamers, 5 toiletten, een speelruimte en grote tuin. Ervaar het prachtige uitzicht in het originele watervat met aan alle zijden ramen én in de uitkijktoren op 36 meter hoogte. Kijk zo ver je kunt uit over de stad. En zie, de zee lonkt al, daar achter de boulevard van Vlissingen (Zeeland). Geweldig! De Boulevard van Vlissingen ligt op een steenworp afstand en is te voet in slechts een paar minuten bereikbaar. Daar vindt u ook het badstrand, het zuidelijkste zandstrand van Nederland waar u de voorbijtrekkende zeeschepen haast kun aanraken. 

Slapen in een watertoren

Ga naar de pagina van de watertoren, waar u bijzonder kunt overnachten.

Nog meer inspiratie:

Door Pascal geschreven op 5 december 2023