Als u een vakantiehuisje wilt huren, dan is de aankomstdatum belangrijk, maar u dient ook te kiezen of u bijvoorbeeld 2 weken, een week, een midweek of een weekend weg wilt. Als u voor een weekendje weg kiest, dan heeft u op onze website de keus uit een weekend of een lang weekend vakantie in een bungalow of vakantiehuis. Een weekend is dan 2 nachten en een lang weekend is van vrijdag tot en met maandag. Aankomst- en vertrektijden kunt u bij onze servicedesk opvragen als deze niet bij de vakantiewoning worden aangegeven.

Wij zien dat de meeste weekendjes weg geboekt worden door 2 personen, 6 personen of 12 personen. Een 2 persoons vakantiehuisje wordt bijvoorbeeld geboekt voor een romantisch weekendje weg. Tip: selecteer bij onze filtermogelijkheden jacuzzi, deze staat onder de wellness faciliteiten van het huisje. Terwijl een 12 persoons groepsaccommodatie geboekt wordt door families en vriendengroepen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een mannenweekend in de Ardennen. Of een familieweekend in Zeeland of op de Wadden.

De Ardennen zijn sowieso een populaire bestemming voor een weekend weg. De Ardennen zijn vanuit Nederland makkelijk en snel te bereiken en de vakantie kan gecombineerd worden met leuke (sportieve) activiteiten. Ook de Veluwe in Nederland wordt vaak geboekt. Een ideale bestemming wanneer u een weekendje weg wilt uw hond.

In vakantieperiodes zoals Pasen, Oud en nieuw, Pinksteren, herfstvakantie, kerstvakantie, Hemelvaart, meivakantie, voorjaarsvakantie en de zomervakantie bieden huiseigenaren en verhuurders meestal geen weekend weg aan. Een huis wordt dan minimaal voor een midweek, maar meestal per week verhuurd. Last minute wordt er nog weleens een uitzondering door de eigenaar gemaakt. Voor een weekend weg wordt meestal gekozen voor Nederland of België. Toch zien we ook steeds vaker weekendjes weg naar Duitsland en Italië (o.a. Venetië).

Weekend weg Ardennen

Weekend weg Ardennen

Weekend weg in de Ardennen boeken? Bekijk het unieke aanbod vakantiehuizen, midden in de natuur.

Weekend weg Ardennen