110 vakantiehuizen gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

9,4
 • 2
 • 1
1 week vanaf € 863
9,1
 • 6
 • 3
1 week vanaf € 881
10
 • 4
 • 2
Lang Weekend vanaf € 319
 • 2
 • 1
Lang Weekend vanaf € 440
10
 • 6
 • 3
Lang Weekend vanaf € 689
 • 4
 • 2
Lang Weekend vanaf € 564
 • 6
 • 3
Lang Weekend vanaf € 689
10
 • 4
 • 2
Lang Weekend vanaf € 591
10
 • 4
 • 2
Lang Weekend vanaf € 493
10
 • 6
 • 3
Midweek vanaf € 1.229

1 van 11

Zoekt u een vakantiehuis in Engeland? Ons aanbod: 110 vakantiehuizen

Prachtige vakantiehuizen te huur in Engeland! Engeland ligt ten westen van Nederland. Tussen Nederland en Engeland ligt de Noordzee. Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk dat bestaat uit Noord-Ierland, Schotland en Wales en beslaat het zuidelijke deel van het eiland Groot Brittannië. De hoofdstad van Engeland is Londen en gelijk een "hotspot" voor velen, logisch dat in Londen vakantiewoningen in overvloed zijn. Als u in Londen een vakantiewoning wilt huren is er dus genoeg keuze.

Er is een maritiem klimaat in Engeland waardoor de winters zacht zijn en de zomers relatief koel. Als u een vakantiehuis in Engeland huurt heeft u de mogelijkheid om Engeland op uw eigen manier te ontdekken en daar ook heerlijk de tijd voor te nemen. Bekijk en vergelijk vandaag nog onze vakantiehuizen in Engeland.

Bekende gebieden in Engeland

De populairste plaats in Engeland is Londen. Dit is tevens de hoofdstad van Engeland. Londen is erg in trek bij reizigers die een stedentrip willen maken en hiervoor de huur van een vakantiewoning als basis nemen. Londen, en eigenlijk geheel Engeland, biedt volop bezienswaardigheden waardoor u zich er geen moment hoeft te vervelen. Er zijn schitterende bouwwerken, Londen Eye, Big Ben, meerdere parken en nog veel meer! Tijdens de kerstperiode is Londen erg populair. U kunt er namelijk uitstekend uw kerstinkopen doen maar boek uw vakantiewoning wel ruimschoots op tijd, net als andere overnachtingsmogelijkheden is de bezettingsgraad zeer hoog.

Bezienswaardigheden in Engeland

U huurt vast niet een vakantiewoning in Engeland om alleen maar een biertje te kunnen drinken in een Engelse Pub. Breng ook eens een bezoek aan de vele bezienswaardigheden in Engeland:

 • Londen Eye: Als u Londen eens op een andere manier wilt bekijken dan moet u zeker een bezoek brengen aan Het Londen Eye. Dit is een reuzenrad van 135 meter hoog. U kijkt vanuit het reuzenrad uit over de hele stad en kunt genieten van het uitzicht. De rit in het reuzenrad duurt ongeveer dertig minuten.
 • Buckingham Palace: Buckingham Palace is het Koninklijke paleis in Londen. Het paleis op zich is erg indrukwekkend om te zien. Maar als u in Londen bent dan moet u eigenlijk proberen aanwezig te zijn bij de wisseling van de wacht. De wisseling van de wacht in over het algemeen iedere dag om half 12 's ochtends.
 • Tower Bridge: De Tower Bridge loopt over de Theems en is gelegen naast de Tower of London. In de Tower Bridge kunt u een tentoonstelling bezoeken of een rondleiding volgen. Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht op de City Hall (stadhuis van Londen).
 • National Gallery (museum): In dit museum zijn bijzondere werken van bekende personen te bezichtigen, waardoor dit museum zich tot één van de belangrijkste ter wereld mag benoemen. Zo vindt u hier een zelfportret van Rembrandt, Leonardo da Vinci’s “Maria met kind", en nog veel meer!

Klimaat Engeland

Wanneer u een vakantiehuis in Engeland huurt, is het raadzaam voorafgaand aan uw vakantie te kijken welk klimaat Engeland kent. Engeland kent een gematigd zeeklimaat met milde winters en redelijk warme zomers met het hele jaar door neerslag. Hoewel Engeland bekend staat als land waar het vaak regent, valt dit eigenlijk wel mee. Het klimaat in Engeland is is ongeveer hetzelfde als het klimaat in Nederland. In de zomer is het in Engeland ongeveer 16 graden en in de winter gemiddeld 4 graden. De beste reistijd om naar Engeland te gaan is juni, juli, augustus en september. Wanneer u van plan bent een stedentrip te maken, kan de winter ook zeer romantisch zijn in bijvoorbeeld Londen.

Eten & drinken in Engeland

Tijdens een vakantie in een vakantiewoning in Engeland, moet u de Engelse keuken natuurlijk wel een keer (of meer) geprobeerd hebben. Hoewel de Engelse keuken wereldwijd bekend is, is deze natuurlijk nergens zo goed als in Engeland zelf. Begin uw dag eens met een Full English breakfast: gebakken bacon, ei, toast, witte bonen in tomatensaus en worstjes. Probeer bij de lunch of het avondeten eens de Fish and Chips; gefrituurde vis met aardappelslierten. Vaak is dit kabeljauw of schelvis en het is niet gebruikelijk om mayonaise erbij te eten. Wanneer u het over de Engelse pubs hebt, dan praat u waarschijnlijk al snel over de pint: een groot glas bier met iets meer dan een halve liter inhoud. Doorgaans wordt dit zonder schuim gedronken. Naast bier, drinkt men ook grote hoeveelheden in thee in Engeland. Huur een vakantiewoning in Engeland en geniet van de Engelse keuken!

Ervaring met Engeland

Claudia G., uit Nürnberg, deelt haar vakantie-ervaring :

"Mijn grootste wens ging in vervulling op mijn verjaardag, wanneer mijn man mij en onze, inmiddels volwassen, kinderen vertelt dat we met kerst naar Londen gaan. Ik wilde al heel lang met z’n vieren naar The Phantom of the Opera. Nu werd mijn droom dan eindelijk werkelijkheid. Deze musical is echt onbeschrijfelijk. Men moet het een keer gezien en gehoord hebben om te begrijpen waarom het zo geweldig is.

Ook onze kinderen waren blij verrast. We boekten, zoals ondertussen gewoonlijk, onze vakantiewoning bij Vakantiewoning.org, midden in het centrum van Londen. Het appartement was uitstekend gelegen, en alles was eenvoudig te bereiken met de metro.

De eerste dag zijn we een hele dag in het centrum geweest. We hebben een city tour in een rode dubbeldekker gemaakt. Het bijzondere aan deze manier van reizen is dat het ticket de hele dag geldig is en men bij elke stop op de route kan uit- en opstappen. Tuurlijk, het is niet goedkoop, maar het was het elke cent waard, vooral omdat u een audiogids krijgt die interessante verhalen over de bezienswaardigheden vertelt.

We hebben hierdoor veel kunnen zien: De Big Ben, de Tower Bridge, het London Eye en veel meer. Aan het einde van de middag hebben we een rondvaart gemaakt over de Theems waar we veel hebben gelachen! Maar het werd wel wat kouder naarmate de middag verstreek, dus trokken we onze jas aan. ‘s Avonds aten we lekkere Fish & Chips en bezochten we nog wat winkeltjes.

De volgende dag hebben we gewinkeld en de Tower bezocht. Een zonnebril heeft men daar wel nodig, men is volledig verblind door alle pracht en praal.

We zijn wat vroeger terug in het appartement om ons voor te bereiden voor de musical, om vervolgens per metro naar het Piccadilly Circus te gaan, daar een hapje te eten bij de Italiaan om van daar uit 100 meter te wandelen naar het theater. De avond was onbeschrijfelijk! De kinderen waren helemaal verkocht aan de musical – wanneer men eenmaal verkocht is, dan houdt het voor een eeuwigheid aan. En daarom zullen onze kinderen later met hun partners en kinderen nog een keer gaan zoals wij het gedaan hebben.

De reis naar Engeland was een groot succes. En we zullen ook zeker een keer teruggaan, in dezelfde woning, indien mogelijk. Een betere vakantie bestaat er niet!"