0 vakantiehuizen gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

Helaas, geen vakantiehuizen gevonden.

Met de door u opgegeven selectiecriteria hebben wij geen bijpassende vakantiehuizen gevonden. Pas uw selectiecriteria aan de linkerkant aan, zodat wij u wel een passend aanbod kunnen tonen.

Zoekt u een vakantiehuis in Cyprus? Ons aanbod: 0 vakantiehuizen

Cyprus is een eiland dat gelegen is in het oosten van de Middellandse Zee. Het ligt in de buurt van Turkije (70km) en Syrië (105km). Er wordt zowel Grieks als Turks gesproken op het eiland. De hoofdstad is Nicosia (Lefkosia).

Op het eiland treft u schitterende stranden, authentieke plaatsjes, veel cultuur, prachtige bergen en het is één van de meest zonzekere bestemmingen van Europa. Een ideale bestemming dus om een vakantiehuis te huren. Bekijk en vergelijk vandaag nog onze vakantiehuizen op Cyprus.

Bekende gebieden op Cyprus

Het Paphos Forest is een natuurgebied met eiken, dennen, pijnbomen en ceders. In dit gebied leven natuurlijk ook vele dieren. Wellicht ziet u bijzondere dieren tijdens uw wandeling door het Paphos Forest. Huur een vakantiewoning op Cyprus en ontdek de prachtige natuur.

Bezienswaardigheden in Cyprus

Huur eens op Cyprus een vakantiewoning en wissel een dagje strand af en met bijvoorbeeld een cultureel uitstapje of geniet van de prachtige natuur:

  • Tróodosgebergte: In het Tróodosgebergte treft u een schitterende natuur aan. Daarnaast staan er indrukwekkende kloosters en kerken uit het Byzantijnse tijdperk. Er zijn prachtige fresco's bewaard gebleven die u hier kunt bezichtigen.
  • Zoutmeer van Lanarka: Op Cyprus vindt u ten zuiden van Lanarka een mooi zoutmeer. In de winter kunt u hier roze flamingo's aantreffen. Aan het meer is de Hala Sultan Tekkesi moskee gelegen.

Eten & drinken op Cyprus

De keuken van Cyprus heeft veel overeenkomsten met de Griekse keuken. Maar door handel zijn er veel exotische elementen in de Cypriotische keuken terecht gekomen.Ook heeft Cyprus veel wijnen. Het eiland beschikt namelijk over veel wijngaarden die ieder hun eigen smaak hebben. Typisch voor het eiland zijn de sfeervolle taverna’s die doorgaans gerund worden door de hele familie. Voor een schappelijk prijsje geniet u hier van gerechten als tava (stoofschotel met kruiden), halloumi (schapenkaas), kolokasi (zoete aardappelen), moussaka (ovenschotel) en visgerechten. Geniet van de diversiteit van smaken tijdens een vakantie in een vakantiehuis op Cyprus!

Klimaat Cyprus

Wanneer u een van plan bent een vakantiewoning op Cyprus te huren, is het raadzaam voorafgaand aan uw vakantie te kijken welk klimaat Cyprus kent. Cyprus kent een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.Cyprus is van alle eilanden die Europa heeft het warmste eiland. Zelfs in het najaar kan het er dertig graden of warmer zijn. Hierdoor is Cyprus erg in trek bij toeristen die op zoek zijn naar een zonvakantie. In december is het nog warm aan de zuidkust, maar daarna koelt het flink af. De winter is zacht en erg nat. Tot en met de maand april valt er veel neerslag op Cyprus. Cyprus is dus niet aan te raden als bestemming om te overwinteren. In de winter kan men in het Troodos-gebergte zelfs wintersporten wanneer het genoeg gesneeuwd heeft. Kortom: Cyprus is zowel geschikt voor een zon- als wintersportvakantie!

Ervaring met Cyprus

Franco S, uit Siegen, bracht twee weken met zijn familie in Goudi door en deelt zijn vakantie ervaring:

"Ik wilde graag nog een keer op vakantie gaan met mijn kinderen en mijn vrouw. Ik ben heel vaak op de weg buiten Duitsland, en de kinderen wonen nu in Hamburg en Berlijn. Daarom verheugde ik me echt op een vakantie met mijn vrouw en kinderen.

Mijn vrouw en ik gaan al decennia lang naar de Middellandse Zee, en Spanje, Italië en Griekenland waren ook allemaal prachtige vakantiebestemmingen. Deze keer hebben we gekozen voor een appartement in een vakantieoord in Cyprus, waar we zelf konden koken.

Het juiste appartement vonden we in Paphos, in de plaats Goudi. De reis verliep zonder problemen. Het resort zelf zag er schoon uit, het zwembad was in orde en het appartement was fantastisch. Het interieur was eenvoudig en charmant, en wanneer je de deuren opende zag je meteen het zwembad.

De buren, die ook uit Duitsland kwamen, hebben we de eerste paar dagen ontmoet. Verder waren er nog twee koppels en een andere familie, die zich ‘s middags bij het zwembad verzamelden om samen te zonnen.

Naast het relaxen aan de rand van het zwembad, hebben we een huurauto gehuurd. Als eerste gingen we naar het strand in de Chrysochou baai, waar we vervolgens de hele dag verbleven. De daaropvolgende dagen hebben we het Akamas gebied bezocht. We maakten een wandeling over het strand, en het weer en de natuur waren prachtig. Ook hebben we de Fontana Amorasa gezien, wat ook zeer indrukwekkend was!

Verder zijn we in Limassol geweest en in de buurt van de hoogste berg van Cyprus, de Olympos. Ook zijn we naar Pedoulas gegaan, naar het Kykkos klooster.

Onze vakantie in Cyprus was echt prachtig!"