772 vakantiehuizen gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

9,6
 • 5
 • 2
1 week vanaf € 660
10
 • 11
 • 4
Weekend vanaf € 914
9,1
 • 8
 • 3
1 week vanaf € 542
10
 • 6
 • 2
1 week vanaf € 696
9,4
 • 8
 • 3
1 week vanaf € 1.294
10
 • 17
 • 6
Weekend vanaf € 1.658
9,6
 • 5
 • 2
Midweek vanaf € 485
9,4
 • 6
 • 2
Midweek vanaf € 656
10
 • 4
 • 1
Weekend vanaf € 191
8,8
 • 5
 • 2
1 week vanaf € 504

1 van 78

Zoekt u een vakantiehuis in Tsjechië? Ons aanbod: 772 vakantiehuizen

Voordelige vakantiehuizen huren in Tsjechië! Tsjechië ligt niet zo heel ver bij Nederland vandaan en heeft u veel moois te bieden. Het ligt centraal in Europa en grenst aan Duitsland, Slowakije, Polen en Oostenrijk. De hoofdstad van Tsjechië is Praag.

In Tsjechië kunt u terecht voor een zomervakantie, maar in de wintermaanden kunt u hier uitstekend terecht voor een wintersportvakantie. De stad Praag is een populaire bestemming voor een stedentrip met al haar bezienswaardigheden. En het is mogelijk om een golfvakantie te boeken naar Tsjechië. De meeste vakantiewoningen huurt u in Liberec en Zuid-Bohemen. Maar ook in Hradec Kralove en Midden-Bohemen is er een uitgebreid aanbod vakantiehuizen Tsjechië te huur waaruit u een keuze kunt maken.

Bekende gebieden in Tsjechië

Het Lipnomeer in Tsjechië is een toeristische trekpleister. Veel vakantiegangers zoeken een vakantiewoning in de buurt van het Lipnomeer. Het meer is ongeveer 40 kilometer lang en ligt in het Sumava gebergte in het zuiden van Tsjechië. In de omgeving van het Lipnomeer is veel water te vinden en is het erg heuvelachtig. Veel watersportliefhebbers en wandelaars trekken daarom naar dit gebied van Tsjechië.

Bezienswaardigheden in Tsjechië

Uw gehuurde vakantiehuis in Tsjechië kan nog zo mooi zijn, maar u wilt waarschijnlijk toch ook wat zien van de omgeving. Hier een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen:

 • Karelsbrug: De Karelsbrug vindt u in Praag. De brug gaat over de rivier de Vltava (Moldau). De Oude Stad wordt hierdoor verbonden met de wijk Malá Strana. De brug is in 1357 tot stand gekomen. Aan beide kanten van de brug ziet u verschillende standbeelden. Een wandeling over deze brug tussen de diverse kunstenaars is een beleving op zich. Vanaf de Karelsbrug kunt u het Praagse Kasteel goed zien.
 • Strahov Klooster: Het Strahov Klooster staat in Praag, de hoofdstad van Tsjechië. In dit klooster vindt u meer dan 130.000 boeken. Het klooster is eigenlijk de bewaarplaats van de Tsjechische literatuur. Het klooster is gebouwd in 1140 en wordt beheerd door de Premostratensische orde. Het Strahov klooster was ooit het toneel van beschietingen en oorlogen. Eventuele beschadigingen zijn altijd hersteld.

Klimaat van Tsjechië

Wanneer u een vakantiehuis in Tsjechië huurt, houd er dan rekening mee welk klimaat Tsjechië heeft. Tsjechië bevindt zich in een overgangsgebied van een gematigd zeeklimaat en gematigd landklimaat, doordat het land redelijk centraal is gelegen in Europa. In een aantal gebieden die hoger gelegen zijn, heerst een landklimaat. Verschillende factoren hebben invloed op het weer in Tsjechië. Wat erg opmerkelijk is, is dat er minder depressies zijn waardoor de kans op periodes met warm weer in de zomer of koel weer in de winter groter is. De beste reistijd is in het voor- en najaar.

Eten & drinken in Tsjechië

Tijdens een vakantie in een vakantiewoning in Tsjechië moet u natuurlijk wel een keer de Tsjechische keuken geprobeerd hebben. De keuken van Tsjechië kent veel variatie. Iedere regio heeft zijn eigen specialiteiten. Bewoners van Olomouc en omgeving eten graag een gebakken kaasje met een sterke smaak. In Liptovsky Mikulás en omgeving kunt u een soort macaroni met schapenkaas eten. In vissersdorpjes is forel en karper populair. Plzensky Prazdroj en Budvar zijn de bekendste biermerken. Huur vandaag nog een vakantiewoning bij Vakantiewoning.org en ontdek wat de Tsjechische keuken u nog meer te bieden heeft!

Ervaring met Tsjechië

Charlotte G., uit Hamm, bracht met haar man een week door in een vakantiewoning in Praag en vertelt over haar ervaring:

“Met slechts een paar weken vakantie in een jaar, moet men die weken vrij natuurlijk goed benutten. Vijf jaar geleden hebben we besloten om in plaats van één lange vakantie te houden, twee korte vakanties te houden. Elk voorjaar en najaar gaan mijn man en ik een week op vakantie naar een land waar men veel cultuur kan snuiven. Zo waren onze vakantiebestemmingen de afgelopen jaren Milaan, Zürich, Boedapest en Londen. Ditmaal viel onze keuze op Praag. We hebben beiden interesse in de geschiedenis van het ontstaan van Europa en allebei vinden we historische gebouwen interessant. We besloten niet met het vliegtuig te gaan, omdat het slechts zeven uur rijden was naar ons vakantiehuis.

We wilden niet een vakantiewoning in het centrum huren, maar ook niet te ver van de stad vandaan, daarom besloten we een vakantiewoning te huren net buiten het centrum van de stad. De eerste dagen verkenden we het centrum en de straten rondom ons vakantiehuis. Zo gingen we naar de Praagse burcht en over de Karelsbrug naar het uitgestrekte Wenceslausplein. Aan het eind van de dag gingen we een hapje eten in een restaurant. De bezoekjes aan het Nationaal Theater en Nationaal Museum de daaropvolgende dagen waren leerzaam en leuk. We hebben ons daar goed vermaakt.

Praag is echt de moeite waard, er is zoveel te ontdekken, en we hadden slechts een week de tijd. Ik denk dat we hier zeker nog wel een of twee weken hadden kunnen doorbrengen. We hebben bijvoorbeeld wel het Gouden Straatje gezien, maar niet de kathedraal. Onze vakantie in Praag was een typische stedentrip, met veel foto’s en weinig ontspanning. Mijn man en ik hebben elke minuut genoten."