1.122 vakantiehuizen gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

9,8
 • 4
 • 0
Midweek vanaf € 311
9,8
 • 9
 • 5
1 week vanaf € 1.782
9,6
 • 4
 • 2
1 week vanaf € 422
9,8
 • 4
 • 2
1 week vanaf € 537
9,8
 • 4
 • 1
1 week vanaf € 530
9,6
 • 4
 • 2
1 week vanaf € 433
9,8
 • 4
 • 2
1 week vanaf € 521
9,8
 • 6
 • 3
1 week vanaf € 716
9,6
 • 4
 • 2
1 week vanaf € 484
10
 • 4
 • 2
1 week vanaf € 450

1 van 113

Zoekt u een vakantiehuis in Hongarije? Ons aanbod: 1.122 vakantiehuizen

Vakantiewoningen te huur in Hongarije! Hongarije is centraal gelegen in Europa. Het grenst aan Oostenrijk, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Oekraïne en Kroatië. De hoofdstad van Hongarije is Boedapest. Vooral Boedapest trekt veel toeristen. Echter het Balatonmeer, het grootste meer van Midden-Europa, trekt ook heel veel toeristen en is omringd door betaalbare vakantiehuizen.

Toeristen die cultuur willen ontdekken, of die juist op zoek zijn naar een actieve vakantie huren een vakantiehuis in Hongarije en profiteren van het relatief goedkope land wat Hongarije vandaag de dag nog is.

Bekende gebieden in Hongarije

Het Balatonmeer is het bekendste gebied in Hongarije en het is heel belangrijk voor het toerisme. Veel toeristen verblijven graag in de buurt van het water en dat is in Hongarije dus goed mogelijk bij het Balatonmeer. Huur dus één van de vakantiewoningen in de buurt van het Balatonmeer. Het meer is 77 kilometer lang en heeft een oppervlakte van ongeveer 600 vierkante kilometer.

Bezienswaardigheden in Hongarije

Alleen al voor de bezienswaardigheden in Hongarije zou u er een vakantiewoning moeten huren:

 • Badhuizen Boedapest: In Boedapest zijn verschillende badhuizen te vinden. Het comfort en de hygiëne laat soms te wensen over, maar het is wel aan te raden om sommige ervan te bezoeken. Er zijn er die beschikken over prachtige koepels of waar een heerlijk park bij aanwezig is. De bekendste badhuizen in Boedapest zijn Gellért, Király, Lukács, Palatinus-strandbad, Rudas en Szechenyi.
 • Koninklijk Paleis, Burchtheuvel: In het heuvelachtige gedeelte van Boedapest, het stadsdeel Boeda, ligt op één van de heuvels de Burchtheuvel. Onder de Burchtheuvel is het mogelijk om een gedeelte van de grotten te bezichtigen. In de omgeving van de Burchtheuvel vindt u leuke souvenirwinkels, gezellige straatjes en leuke koffiehuisjes waar u even uit kunt rusten.

Klimaat van Hongarije

Wanneer u van plan bent een vakantiehuis in Hongarije te huren, is het raadzaam voorafgaand aan uw vakantie te kijken welk klimaat Hongarije kent. Hongarije kent een gematigd landklimaat met koude en natte winters en heerlijk warme zomers. In juli bedraagt de gemiddelde temperatuur overdag rond de 27°C en in januari 2°C. In de winter kan het er sneeuwen, vooral in het middelgebergte ligt er veel sneeuw. In het laaggebergte ligt er iets minder sneeuw. Het regent niet vaak in Hongarije, maar het land kent wel veel onweersbuien, waarvan de meeste plaatsvinden in de zomer. Hongarije kent ook veel zon. Vooral aan het Balatonmeer kan de zon flink schijnen. Dit meer is dan ook de meest populaire bestemming voor het huren van vakantiehuizen in Hongarije.

Eten & drinken

Tijdens een vakantie in een vakantiehuis in Hongarije, moet u natuurlijk wel de Hongaarse keuken geprobeerd hebben! Hongaren houden van heerlijk eten. De keuken van Hongarije is gebaseerd op een mix van diverse ingrediënten en specerijen. Typisch Hongaarse gerechten zijn doorgaans vleesgerechten met groenten zoals koolsoorten en pastinaak. Bepaalde soorten fruit, brood, kaas en honing behoren eveneens tot de Hongaarse keuken. In Hongarije eet men ook vaak soep, pannenkoeken (palacsinta), toetjes en gebak. Bovendien eten Hongaren veel groentenstoofpotten (főzelék), koude fruitsoepen, vleesstoofpotten, ovenschotels, biefstuk, varkensvlees, rundvlees, gevogelte, lamsvlees en Hongaarse worsten. Verder eten ze veel goulash, gefileerde pepers, gefileerde wortels en fatányéros (mixed grill). Ook wordt er veel vis gegeten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de Hongaarse keuken. Huur een vakantiehuis in Hongarije en ontdek waaruit de Hongaarse keuken nog meer bestaat!

Ervaring met Hongarije

Marina G., uit Bielefeld, huurde met haar familie een vakantiehuis aan het Balatonmeer, in Hongarije en deelt haar ervaring:

"We wilden altijd al eens naar het prachtige Balatonmeer in Hongarije gaan. Onze beste vriend gaat er elk jaar met zijn familie naartoe en heeft daar nu ondertussen een klein vakantiehuis gekocht.

We wilden eigenlijk een strandvakantie naar het Caribisch gebied, maar dat paste niet binnen ons budget. Dus kozen we voor een betaalbare vakantie, namelijk een vakantie naar Hongarije. We hebben over Hongarije veel positieve ervaringen gehoord en zelfs onze vriend overtuigde ons ervan om een vakantiehuis in Lido, in de buurt van Siofok, te boeken. Even later pakten we onze koffers en begaven we ons op de snelweg naar Hongarije. We vertrokken ’s nachts, zodat onze kleintjes het langste deel van de reis konden slapen, omdat 1.200 km rijden voor kinderen nogal vermoeiend kan zijn. Gelukkig waren de wegen goed. 

Ons vakantiehuis was direct aan het strand gelegen en er waren genoeg winkels in de buurt. Zelfs op zondag waren er winkels open. Bovendien waren er genoeg goede restaurants, zoals Kistuczok in Balatonszemes. Verder waren er genoeg mooie plaatsjes om te bezoeken en te ontspannen.

Alles was echt prachtig. Mijn man en ik zaten altijd tot laat in de avond buiten, genietend van een heerlijk glas Hongaarse wijn tijdens leuke gesprekken, terwijl de kinderen sliepen. Zij waren moe van ''t buitenspelen, zwemmen in 't meer en 't eten van het sappige watermeloenen.

In Lido huurden we fietsen en fietsten we vervolgens rond het meer. Of we namen een oud treintje en stopten in oude plaatsjes langs het Balatonmeer en bezochten we lokale markten.

We maakten een heleboel nieuwe vrienden en namen met pijn in ons hart afscheid na twee weken. Voor de komende vakantie hebben we alweer geboekt: opnieuw in "ons" mooie huisje aan het Balatonmeer. Tot volgend jaar, Hongarije!"