0 vakantiehuizen gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

Helaas, geen vakantiehuizen gevonden.

Met de door u opgegeven selectiecriteria hebben wij geen bijpassende vakantiehuizen gevonden. Pas uw selectiecriteria aan de linkerkant aan, zodat wij u wel een passend aanbod kunnen tonen.

Zoekt u een vakantiehuis in Turkije? Ons aanbod: 0 vakantiehuizen

Huur vakantiehuizen in Turkije! Turkije ligt voor een groot gedeelte in Azië, maar wordt meestal bij Europa gerekend om politieke en culturele redenen. Het grenst aan acht landen namelijk Iran, Irak, Griekenland, Bulgarije, Armenië, Georgië, Azerbeidzjan en Syrië.

De hoofdstad van Turkije is Ankara en de grootste stad van Turkije is Istanboel/Istanbul. Turkije is een erg populaire bestemming voor strandvakanties in de zomermaanden. Veel toeristen kiezen voor een verblijf in een hotel, maar het huren van een vakantiewoning biedt u vele voordelen. U heeft een eigen keuken, in sommige gevallen een eigen zwembad en u beschikt over meer ruimte dan in een hotelkamer. Vooral de Turkse Rivièra en de Egeïsche Kust trekken veel toeristen. Via ons kunt u onder andere vakantiehuizen Turkije huren in Antalya en Muğla.

Bekende gebieden in Turkije

De Turkse Rivièra is één van de bekendste en populairste gebieden van Turkije. Het betreft een stuk kust aan de Middellandse Zee in het zuiden van Turkije. De belangrijkste badplaatsen aan de Turkse Rivièra zijn Alanya, Antalya, Belek, Bodrum, Dalyan, Fethiye, Finike, Kusadasi, Kemer, Marmaris en Side. Als u aan de Turkse Rivièra wilt verblijven dan vliegt u meestal op Antalya.

Bezienswaardigheden in Turkije

Huur een vakantiehuis in Turkije en geniet van de heerlijke stranden, de gezellige stadjes en de vele bezienswaardigheden:

  • Istanbul: In Istanbul zijn zoveel bezienswaardigheden dat u zich daar zeker tijdens een stedentrip zou kunnen vermaken. Ga bijvoorbeeld eens naar de Bazaarwijk, De Blauwe Moskee of de kerk Hashia Sohia. Of breng een bezoekje aan het Topkapi complex waar vroeger de Osmaanse sultans met hun vrouwen woonden.
  • Pamukkale: Pamukkale is een bijzonder natuurverschijnsel in Turkije. De naam Pamukkale betekent 'kasteel van katoen'. Er stroomt kalkhoudend water van een berg met terrassen af. Dit zet zich af op de berg waardoor er een prachtig zicht ontstaat. Het lijkt een soort bevroren waterval.

Klimaat van Turkije

Turkije is een groot land en heeft dan ook verschillende klimaattypen. Er heerst een mediterraan klimaat (oftewel zeeklimaat) rond de Bosporus en bij de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee met milde winters en warme zomers. In de zomer valt er weinig neerslag. Daarentegen, heeft het oostelijke deel van Turkije een gematigd landklimaat met neerslag in alle jaargetijden. In Centraal Turkije heerst weer een ander klimaat; een steppeklimaat met weinig neerslag en koele winters en warme zomers. Omdat het in de zomer warm is in de kustgebieden, huren vele toeristen daar een vakantiehuis. In zomer valt er bijna geen neerslag en schijnt de zon volop. Vooral in de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober. Steeds meer Nederlanders huren een vakantiehuis in Turkije om in een kustplaats de winter door te brengen.

Eten & drinken in Turkije

Tijdens een vakantie in een vakantiewoning in Turkije moet u natuurlijk wel een keer de Turkse keuken geprobeerd hebben. De Turkse keuken kent veel variatie. De keuken van Turkije kent namelijk veel invloeden van buurlanden, zoals Griekenland en Bulgarije. Een aantal voorbeeld van typisch Turkse gerechten zijn kebab, börek (een deeggerecht gevuld met bijvoorbeeld groenten en vlees), köftes (gehaktballetjes) en pidet (Turks brood). Ook bekend zijn baklava (een dessert) en Turks fruit. Verder eet men in Turkije veel gevulde groenten, zoals paprika en aubergines gevuld met bijvoorbeeld vlees en kruiden. Ook eet men veel komkommer, ui, prei en spinazie. De Turken drinken hun koffie zeer sterk. Verder drinken zij veel thee. Wilt u meer weten over de Turkse keuken? Boek vandaag nog een vakantiehuis in Turkije en ervaar het zelf!

Ervaring met Turkije

Ludovik S., uit Ingolstadt, bracht twee weken met zijn familie in een vakantiehuis in Soğucak door en deelt zijn ervaring:

"Onze jaarlijkse familievakantie vindt eigenlijk altijd plaats in Spanje, maar mijn beste vriend had mij Turkije aanbevolen. De Egeïsche Kust is een prachtig gebied. Ik vroeg hem of hij, samen met zijn vrouw, niet met ons mee wilde gaan op vakantie. Hij en onze vrouwen vonden het een goed idee, maar omdat we allebei kleinkinderen hebben zochten we een vakantiehuis met minstens twee kinderbedden. We vonden de Villa Kusadasi, een groot huis met twee kinderbedden in de buurt van de zee. De foto’s en de vakantieverhalen van mijn vriend, evenals de verhalen over de prachtige omgeving, gaven mij de doorslag om de woning te boeken.

We zijn in juli met z’n allen van München naar Izmir gevlogen. Toen we daar aankwamen was het zeer warm, wat vooral voor de kinderen erg vermoeiend was. Op de luchthaven namen we dan ook een taxi naar het huis.

Eerst het slechte nieuws: het huis had geen uitzicht op zee en lag in een vakantiepark. Het goede nieuws: het huis was zeer schoon, opgeruimd en ruim. Het beste was het zwembad. Omdat we met de kinderen niet veel uitstapjes konden maken, waren we blij dat we een zwembad bij ons huis hadden. Hier hebben de kinderen en wij dan ook regelmatig gebruik van gemaakt. Omdat mijn vrouw voornamelijk wilde zonnen, ben ik met mijn vriend naar Söke, Selcuk en Adyin gereden. Voor hem waren dat interessante plaatsen, omdat hij archeoloog van beroep is.

In de tweede week hebben we een motorboot gehuurd en zijn we met een gids richting Samos gevaren. De omgeving daar is echt prachtig! Voordat we bij het eiland aankwamen, hebben we de motor uitgezet en zijn we een rondje gaan zwemmen. De laatste dag hebben we gewinkeld in Izmir en hebben we meerdere restaurantjes bezocht. De vakantie was fantastisch, maar de volgende keer huur ik liever een vrijstaand huis, omdat u zich in een vakantiepark minder vrij voelt."