102 vakantiehuizen gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

9,8
 • 4
 • 0
Weekend vanaf € 321
10
 • 4
 • 1
Weekend vanaf € 221
 • 4
 • 1
Lang Weekend vanaf € 454
9,2
 • 4
 • 2
Weekend vanaf € 279
8,7
 • 5
 • 1
Midweek vanaf € 973
10
 • 5
 • 1
Weekend vanaf € 411
10
 • 4
 • 1
Lang Weekend vanaf € 399
10
 • 3
 • 1
Weekend vanaf € 293
10
 • 10
 • 4
Lang Weekend vanaf € 988
10
 • 3
 • 1
Lang Weekend vanaf € 380

1 van 11

Zoekt u een vakantiehuis in Slovenië? Ons aanbod: 102 vakantiehuizen

Vakantiehuizen in Slovenië huren! Slovenië is gelegen in Midden-Europa. Het grenst aan vier landen, namelijk Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije. Daarnaast grenst het aan de Adriatische Zee. Slovenië is behoorlijk bergachtig en erg groen. Huur eens een vakantiehuis in Slovenië en laat u verrassen door de prachtige natuur die dit land te bieden heeft.

De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana. Deze stad heeft meer dan 300.000 inwoners. U vindt er oude gebouwen en bouwwerken, maar u kunt er ook juist hele moderne gebouwen aantreffen. Er worden hoofdzakelijk appartementen verhuurd in Slovenië en sommige daarvan zijn op een vakantiepark gelegen.

Bezienswaardigheden in Slovenië

Slovenië is veel groener en mooier dan u zou denken. Huur een vakantiewoning en geniet van de schitterende natuur en de vele bezienswaardigheden die Slovenië te bieden heeft:

 • Golfbanen: In Slovenië zijn vele golfbanen te vinden en de golfbanen zien er stuk voor stuk prachtig uit. Sommige golfbanen zijn aangelegd in een heuvelachtig gebied tussen de bomen en andere golfbanen liggen op een vlakker gebied. Er zijn 9 holes en 18 holes golfbanen te vinden in Slovenië. De echte golfliefhebber huurt een vakantiewoning in dit schitterende land en geniet van een potje golf tijdens de vakantie.
 • Ljubljana: Tijdens uw verblijf in Slovenië mag een bezoekje aan de hoofdstad, Ljubljana, niet ontbreken. In deze stad zijn zoveel bezienswaardigheden te ontdekken dat u zich daar niet hoeft te vervelen. Wat dacht u van het Ljubljana kasteel, het Nationaal Museum van Slovenië, de Centrale Markt en het Museum van moderne kunst?

Klimaat van Slovenië

Wanneer u een vakantiehuis in Slovenië huurt, houd er dan rekening mee dat het land maar liefst drie verschillende klimaatzones kent. Er zijn grote klimaatverschillen tussen de kustlijn, de bergen en het binnenland. Primorska (het meest westelijke deel van het land) kent een submediterraan klimaat met warme zomers en milde natte winters. De Burja-wind verstoort van tijd tot tijd het milde karakter. Wanneer deze wind om de hoek komt kijken, kan het erg hard waaien en kan de temperatuur dalen tot - 20 graden celsius. Het grootste deel van het land kent een gematigd continentaal klimaat, met hete en droge zomers en koude winters met sneeuw. Maar door grote landschapsverschillen kunnen de weersomstandigheden per gebied verschillen.

De hooggebergte gebieden, zoals de Julische Alpen, de Kamnische Alpen en Pohorje hebben een hooggebergteklimaat, waar het er in de zomer en winter veel koeler is dan in andere delen van het land. Bovendien regent en sneeuwt het hier vaker. Huur vandaag nog een vakantiehuis en ontdek het veelzijdige Slovenië!

Eten & drinken in Slovenië

Tijdens een vakantie in een vakantiewoning in Slovenië, moet u natuurlijk wel een keer de Sloveense keuken geprobeerd hebben. De keuken van Slovenië is erg gevarieerd en kent onder andere invloeden uit Italië, Hongarije en Oostenrijk. In veel Sloveense gerechten zit worst, kaas en spek. Het nagerecht is meestal uitgebreid.

Een aantal Sloveense gerechten zijn: ajvar (een mousse van paprika en tomaat), gobova juha (roomsoep), krompirjeva juha (aardappelsoep), riba (vlees), meso (vis), pršut (gedroogde karstham) en potica (gebak). Slovenen drinken veel brandewijn. De perenbrandewijn is de nationale drank van het land. Ook wordt er veel bier, grappa en eau de vie gedronken. Koffie drinken Slovenen vaak op z`n Italiaans, espresso en cappuccino zijn populair.

Ervaring met Slovenië

Guido E., uit Ahlen, bracht een week met zijn familie in een woning in Kamnik door en deelt zijn ervaring:

“In het voorjaar verraste ik mijn vrouw en onze dochter met een vakantie in Slovenië. Een paar jaar terug zijn we van Italië naar Hongarije gereden en kwamen we door Slovenië. Het landschap heeft echt indruk op mij gemaakt, ik heb zelden zoveel bossen en grote bergen gezien. Een tussenstop van een uur met een kleine wandeling overtuigde ons bijna om niet naar Hongarije te rijden. En wat we toen hebben gemist, wilde ik deze keer inhalen.

Na tien uur rijden met de auto met een korte stop in München bereikten we uiteindelijk het park. Het totaalplaatje overtuigde mij: Wellness omgeven door bossen, en niet ver van een Europese grote stad vandaan. Bovendien was ik geen aanhanger van hotels, maar een restaurant en een massagecentrum in de nabije omgeving was ook niet verkeerd. 

Naast ontspanning, zijn er ook genoeg mogelijkheden voor het maken van uitstapjes. Zo zijn we natuurlijk een dag gegaan naar Ljubljana en hebben we de historische stad en indrukwekkende gebouwen bezichtigd. Mijn dochter had een app gedownload en vertelde de geschiedenis van de verschillende bezienswaardigheden.

Om te kunnen genieten van het prachtige weer, zijn we naar het Natuurpark Grintovec en Nationaal Park Triglav gereden. De route naar de top was een grote uitdaging, maar het landschap was echt prachtig. We zagen onderweg zelfs een beer! We moesten natuurlijk oppassen dat we geen geluidsoverlast maakten, omdat hij dan zou schrikken. De week ging snel voorbij, en door de vele avonturen leek het wel alsof we tien of twaalf dagen met vakantie waren. De wandelingen en frisse boslucht waren heerlijk!“