51 vakantiehuizen gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

 • 6
 • 3
Lang Weekend vanaf € 250
8,6
 • 8
 • 4
 • 4
 • 2
1 week vanaf € 771
 • 4
 • 2
10
 • 4
 • 3
10
 • 4
 • 2
10
 • 4
 • 2
10
 • 5
 • 3
 • 4
 • 2
9,2
 • 2
 • 0
Lang Weekend vanaf € 204

1 van 6

Zoekt u een vakantiehuis in Wales? Ons aanbod: 51 vakantiehuizen

Huur een vakantiehuis in Wales! In het westen van Groot Brittannië ligt Wales. Het grenst aan Engeland. Samen met Schotland, Noord-Ierland en Engeland vormt Wales het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Wales is Cardiff.

Wales is gelegen op een schiereiland waar het binnenland dunbevolkt is en het landschap een ruig karakter heeft. Er worden tientallen vakantiehuizen in Wales te huur aangeboden die stuk voor stuk zich op prachtige plekjes bevinden in Wales.

Bekende gebieden in Wales

Powys is de grootste graafschap van Wales en veel vakantiewoningen, die u via Vakantiewoning.org kunt huren, zijn in dit gebied gelegen. Het is een gebied in het oosten van Wales dat tegen Engeland aan ligt. Enkele plaatsen in Powys zijn Angynidr, Talgarth, Brecon, Myddfai, Cray, Llywel, Talybont-on-Usk, Cilmery en Bwlch.

Bezienswaardigheden in Wales

De vakantiewoning die u in Wales heeft gehuurd kan als perfecte uitvalsbasis dienen voor het bezoeken van onderstaande bezienswaardigheden:

 • Cardiff Castle: Cardiff Castle kunt u, zoals de naam al zegt, vinden in Cardiff. Het stamt ui de Victoriaanse tijd en is een Middeleeuws Kasteel en een herenhuis. Ooit was het een Romeins fort (ongeveer 2000 jaar geleden). Echter later is er nog een stuk aangebouwd en werd het kasteel bewoond door verschillende machtige families in Wales.
 • Nationale Parken: In Wales zijn er drie Nationale Parken te vinden. Eén van die parken is Pembrokeshire Coast National Park, het enige nationale park dat aan de kust gelegen is. In het zuiden van Wales ligt het nationale park Brecon Beacons. U vindt er weidse landschappen en schitterende romantische meertjes. Snowdonia is het derde nationale park in Wales. De hoogste top van Engeland en Wales is de vinden in dit park, namelijk de 1085 meter hoge Snowdon. Verder treft u er veel steile ravijnen en granietrotsen aan.

Klimaat van Wales

Wanneer u vakantiehuizen Wales huurt, houd er dan rekening mee welk klimaat Wales kent. Wales kent een gematigd zeeklimaat, vanwege de sterke westenwinden en de warme golfstroom, waardoor het weer er met de dag kan verschillen. In de zomer is het er zo’n 16 graden Celsius en in de winter 5 graden Celsius. De meeste regen valt langs de westkust en in de bergen. Het sneeuwt zelden in Wales. In het noorden langs de kust regent het het minst en schijnt de zon het meest. In de bergen is precies het tegenovergestelde het geval. In de bergen kan het weer snel veranderen met een snelle temperatuurdaling. De beste periode om een vakantiehuis in Wales te huren is mei – juli.

Eten & drinken in Wales

Tijdens een vakantie in een vakantiehuis in Wales moet u natuurlijk wel een keer de Welshe keuken geprobeerd hebben. In Wales kunt u heerlijk eten. Vooral in het zuiden van het land kunt u uitstekend genieten van de Welshe keuken. Elk dorpje of streek heeft zijn eigen delicatessen. De bekendste streekproducten zijn wijnen en kazen, het rund- en lamsvlees, verse vis en zeebanket. Ook wanneer u een bierliefhebber bent kunt u uw hart ophalen in Wales. Proef eens een Real Ale, gebrouwen biertje. Het schuimt bijna niet en wordt vaak gebrouwen door kleinere bierbrouwerijen. Tip: bezoek eens een lokale boerenmarkt! Er zijn er zo'n 30 in Wales. 

Ervaring met Wales

Erika & Ruldolf E., uit Mainz, boekten een vakantiewoning in Wales en delen hun ervaringen:

“Wat wordt onze volgende vakantiebestemming? Waar zullen we naartoe gaan? Dat vroegen we onszelf af in het begin. We zochten naar een regio, waar wat te ontdekken is, dicht bij het water en de mogelijkheid om actief bezig te zijn, maar ook een regio die geschiedenis heeft. Verder mag er ook geen golfbaan ontbreken.

Na wat heen en weer gezocht te hebben op het internet, vonden we uiteindelijk een land dat ons allebei aansprak: Wales! Via Vakantiewoning.org vonden we een leuke vakantiewoning.

Onze reis ging als volgt: We vlogen van Frankfurt naar Bristol. We hadden een huurauto gereserveerd, natuurlijk een automaat, en de bestuurder concentreerde zich op linksrijdende verkeer, terwijl de ander ondertussen op de kaart keek.

Onderweg richting het Noorden, noord-noordwesten. Van de M49, naar de M4. In Langstone sloegen we bij het golfresort af. Daarna kwamen we langs Hereford en Schrewburz. Al vrij snel waren we op de Brittania brug, de verbinding tussen het eiland Angelsey en het vaste land. Na zo’n vijf uur rijden door het prachtige landschap, kwamen we dan eindelijk aan op onze droombestemming.

De prachtige kustlijn, het rustieke droomhuis,precies de “mansion“ die we wilden. Het was eigenlijk een beetje te groot voor ons tweeën, maar de locatie was echt prachtig! Bovendien was het huis 700 m van het strand en 800 m van de haven gelegen. In de twee weken die we daar doorbrachten verkenden we het eiland, waren we op de golfbaan, en maakten we regelmatig een strandwandeling. We genoten van de rust en de wilde natuur, en Erika gebruikte haar tijd om verder aan haar boek te werken.

Een van de hoogtepunten van onze vakantie was ons uitstapje naar Holyhead. Er zijn genoeg overblijfselen van de prehistorie te zien op het eiland. Een andere bijzondere ontdekking was het kasteel in Beaumaris, en het gevangenismuseum. De bezoekjes aan de stranden in Benllech, maar ook aan het wat verder gelegen Rhosneigr waren leuk. Erika wilde verder nog de Plas Cadnant cottages bezoeken. Ze waren prachtig.

We hebben een prachtige vakantie gehad!“