Vakantiehuizen in Duitsland: de garantie voor een adembenemende omgeving en dat alles verrassend dichtbij en betaalbaar. Wilt u niet al te ver weg? Huur dan eens een vakantiehuis in Duitsland en laat u verrassen door dit veelzijdige vakantieland.

10.235 vakantiehuizen gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

Zoekt u een vakantiehuis in Duitsland? Ons aanbod: 10.235 vakantiehuizen

Voor diegene die niet al te ver weg willen, maar toch het een en ander willen zien kunnen eenvoudig een vakantiehuis in Duitsland huren. Duitsland is een buurland van Nederland. Het grenst verder nog aan de Noordzee, Oostzee, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Frankrijk, Luxemburg en België. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn, een leuke stad voor een stedentrip en met een indrukwekkend aanbod aan vakantiehuizen gesitueerd in Berlijn en daarbuiten. Het land is dusdanig groot dat het te onderscheiden is in verschillende gebieden.

U kunt in het noorden van Duitsland genieten aan de kust, maar er zijn ook mooie plekjes te vinden langs de verschillende rivieren (Donau, Rijn, Moezel, Eems etc.) of in de bergen. Er zijn zelfs vakantiehuizen met privé vissteiger in Duitsland. De vakantiehuizen die u kunt huren liggen verspreid door het gehele land. In onder andere de Beierse Alpen, Sauerland, het Zwarte Woud en het Beierse Woud kunt u in de wintermaanden terecht op de piste voor een wintersportvakantie. In heel Duitsland vindt u vakantiewoningen van waaruit u kunt genieten van een heerlijke vakantie. Tijdens de wintersportmaanden worden er vaak groepsaccommodaties verhuurd omdat men dan vaak met een groep vrienden of familie op vakantie gaat.

De vakantiehuizen in Duitsland zijn vaak van zeer goede kwaliteit en goed onderhouden. Prijzen in het land zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland, de verhuurprijzen van de vakantiehuizen zijn dat ook. Ook voor een rolstoelvriendelijke vakantie in Duitsland bent u bij Vakantiewoning.org aan het juiste adres.

Populaire regio's in Duitsland

 • Oostzeekust: 3.500 vakantiehuizen.
 • Sauerland: 400 vakantiehuizen.
 • Zwarte Woud: 360 vakantiehuizen.
 • Eifel: 350 vakantiehuizen.
 • Duitse Alpen: 250 vakantiehuizen.

Bekende gebieden in Duitsland

De bekendste plaats in Duitsland is Berlijn, tevens de hoofdstad van Duitsland. Plaatsen zoals Keulen, Aken en Düsseldorf trekken ook veel toeristen. Eén van de populairdere gebieden in Duitsland is echter het Moezelgebied. De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland loopt. De belangrijkste plaatsen waar de Moezel langsloopt in Duitsland zijn: Trier, Zell, Cochem, Koblenz, Schweich, Dieblich, Piesport, Leiwen, Konz Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues. Langs de Moezel vindt u tientallen, zo niet honderden vakantiewoningen en de omgeving staat ook bekend om de Moezel wijn. De smaak is vaak wat zoet en fruitig. De Riesling is de belangrijkste druivensoort aan de Moezel.

Bezienswaardigheden in Duitsland

Afhankelijk van waar u een vakantiehuis in Duitsland huurt, zijn er vele bezienswaardigheden die u zou kunnen bezoeken. Hieronder staan er een aantal uitgelicht:

 • Movie Park Germany: In Movie Park Germany, in Bottrop-Kirchhellen, waant u zich even helemaal in Hollywood. Het is een park voor jong en oud. U kunt er de groene Oger Shrek, SpongeBob, Dora en Diego en nog veel meer film- en televisiehelden ontmoeten. Er zijn verschillende attracties, zoals Jimmy's Neutrons Atomic Flyer, NYC Transformer, The Bandit, Crazy Surfer en Mistery River. Naast de attracties kunt u genieten van vele shows. Het park is in de wintermaanden (november t/m maart grotendeels gesloten en in sommige periodes is het park alleen in de weekenden geopend.
 • Berlijnse Muur: De Berlijnse Muur is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Duitsland. Het vormde vanaf 1961 een scheiding tussen Oost en West Duitsland. De muur stond symbool voor de tweedeling die was ontstaan in Europa naar de Tweede Wereldoorlog. De 45 kilometer lange muur werd streng bewaakt zodat er geen mensen van Oost naar West Duitsland konden gaan en andersom. In 1989 werd het IJzeren gordijn opgetrokken en werd de muur gedeeltelijk afgebroken. Vandaag de dag zijn er nog enkele gedeeltes te zien van de Berlijnse Muur en is de controlepost, Checkpoint Charlie, ook een bezienswaardigheid in Berlijn.

Klimaat Duitsland

Wanneer u een vakantiehuis in Duitsland huurt, is het raadzaam te kijken wat voor een klimaat Duitsland kent. Duitsland heeft een gematigd zeeklimaat met zachte winters, geen erg warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Duitsland kent toch nog wat variatie in het weer. Binnen een straal van 100 km kunnen de temperaturen best wel verschillen, zeker wanneer er een hoger gelegen gebied tussen ligt. In de zomer is het in het noordwesten frisser dan in de rest van Duitsland, en in de winter is precies het tegenovergestelde het geval. In hoger gelegen gebieden als Thüringer Wald, het Beierse Woud, het Zwarte Woud, Sauerland en de Beierse Alpen kan het in de winter flink sneeuwen, waardoor deze gebieden zich perfect lenen voor een wintersportvakantie in Duitsland.

Eten & drinken in Duitsland

Tijdens een vakantie, bijvoorbeeld een wintersportvakantie, in een vakantiehuis in Duitsland zult u waarschijnlijk wel een keer genieten van de Duitse keuken. Duitse gerechten bestaan vaak uit vlees, (gebakken) aardappelen, sauzen en soepen. Bekende Duitse gerechten zijn de Schnitzel, Sauerkraut of Bratkartoffeln. Ook eet men in Duitsland veel worst: Bock-, Brat-, Curry- of Frankfurter wurst. Ook de Kaiserbrötchen zijn populair, en vooral in Nederland geliefd. Bij het eten drinken Duitsers vaak een heerlijk Duits biertje of wit wijntje. Vakantiehuizen in Duitsland kunt u vandaag nog huren en geniet van de prachtige omgeving en natuurlijk de Duitse keuken!

Ervaring met Duitsland

Alex S., uit Leipzig, boekte met zijn familie een vakantiehuis aan de rand van Hamburg, Duitsland, en deelde zijn ervaring:

"Mijn vrouw en ik komen uit het oosten van Duitsland en hebben dit jaar spontaan besloten om een week in de omgeving van Hamburg met vakantie te gaan. Het was onze eerste keer daar, en we waren allemaal enthousiast.

Op de eerste dag kwamen we relatief laat in de avond in ons vakantiehuis aan. De oude boerderij zag er uitnodigend uit vanaf de buitenkant en het interieur was zeer schoon. De kinderen lagen binnen een paar minuten op bed, en mijn vrouw en ik haalden de bagage uit de auto en maakten een planning voor de komende dagen.

Een uitstapje naar Hamburg mag men niet vergeten. De Hanzestad overtuigt door traditie, moderniteit en relaxte mensen. Een bezoekje aan de kerk  ‘Michel‘, de vismarkt en de haven mag zeker niet worden vergeten. We hebben genoten van de vismarkt.

Halverwege de week, besloten we te rijden naar de zee zodat de kinderen in het water konden spelen. We zijn van ons vakantiehuis in zo’n 40 minuten naar een bekende badplaats gereden in Timmendorfer Strand. De Oostzee is niet bekend om zijn tropische temperatuur, maar een beetje strandgevoel kregen we wel.

Als hoogtepunt van de vakantie zijn we met onze kinderen naar het Hansa-Park gegaan. Waar we allemaal genoten hebben. Het was aan het einde van de dag moeilijk om onze zoon en dochter in de auto te krijgen.

Nog twee dagen hebben we doorgebracht in onze boerderij, en we hebben elke seconde genoten! Er was een grote tuin die aan het bos grenste en veel ruimte bood om volledig tot rust te komen. Helaas was het na een week voorbij, we hadden graag nog wat langer willen blijven.

Al met al een geweldige vakantie in Duitsland!"

 • 5
 • 2
Lang Weekend vanaf € 240
 • 2
 • 1
Weekend vanaf € 64
 • 18
 • 9
9,7
 • 3
 • 2
Lang Weekend vanaf € 134
9,6
 • 4
 • 2
Lang Weekend vanaf € 188
9,6
 • 3
 • 2
1 week vanaf € 280
9,5
 • 4
 • 2
Lang Weekend vanaf € 167
9,5
 • 4
 • 2
Midweek vanaf € 386
9,6
 • 6
 • 2
1 week vanaf € 527
9,7
 • 4
 • 1
Lang Weekend vanaf € 479

1 van 1000