Uitgebreid aanbod van vakantiewoningen en vakantiehuizen in België. Een vakantiehuis lekker dichtbij Nederland en toch een vakantiegevoel in een prachtige Belgische vakantiewoning. Groot aanbod groepsaccommodaties in de Belgische Ardennen.

{{'vakantiehuis' | i18next:{count:stats.total} }}


België ligt ten zuiden van Nederland en grenst naast Nederland ook aan Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. De hoofdstad van België is Brussel, het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. Iets meer dan twintig procent van België is bedekt met bossen in onder andere de Kempen en de Ardennen. In deze gebieden zijn er vele vakantiehuizen België die u kunt huren.

België beschikt over een prachtige kustlijn (met plaatsen zoals o.a. Knokke, Oostende, De Panne) die ieder jaar vele toeristen trekt. Plaatsen zoals Antwerpen en Brugge zijn ook erg populair. Huur een vakantiewoning aan de Belgische kust en geniet van een heerlijke vakantie.

Bekende gebieden in België

De Ardennen, een bosrijk laaggebergte, is waarschijnlijk het bekendste en populairste gebied in België. Er liggen vele vakantiewoningen in de Ardennen die gebruikt worden als tweede woning of verhuurd worden als vakantiewoning. In de wintermaanden kunt u er op sommige plaatsen skiën, of u maakt een wandeling in deze prachtige omgeving. Dat is natuurlijk mogelijk in iedere tijd van het jaar. In de Ardennen zijn er volop mogelijkheden voor teambuilding uitjes, u vindt er stormbanen, kunt er mountainbiken, quad rijden en nog veel meer!

{{popular-geolocations}}

Bezienswaardigheden in België

Als u een vakantiehuis in België heeft gehuurd, dan is het aan te raden om steden als Brussel, Antwerpen en Brugge te bezoeken. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zoals:

  • Atomium in Brussel: Het Atomium stelt een ijzerkristal voor en is 102 meter hoog. Het is een opvallend bouwwerk in Brussel dat u zowel aan de buiten- als aan de binnenkant kunt bezichtigen. Van de negen bollen kunt u er vijf bezichtigen. Er zit bijvoorbeeld een restaurant en een tentoonstelling in.
  • Manneken Pis:  Manneken Pis is het bekendste standbeeld van België. Het is een plassend jongentje van 58 centimeter hoog. Het staat op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, vlakbij de Grote Markt in Brussel. Het is een versiering van de publieke fontein en werd al regelmatig gestolen en opnieuw geplaatst.
  • Antwerpse Zoo: De Antwerpse Zoo is één van de oudste dierentuinen ter wereld. De dierentuin werd geopend op 21 Juli 1843 en is naast het Centraal Station gelegen.
  • Vogeltjesmarkt: De vogeltjesmarkt is misschien wel de bekendste markt van Antwerpen. Sinds de 16e eeuw vindt  elke zondagmorgen van 08:00 tot 13:00 deze markt plaats. Vroeger werd er voornamelijk in eenden en ganzen gehandeld. Tegenwoordig kan men er van alles kopen.
  • Choco Story: Het Choco Story museum is een bekend chocolademuseum in België en erbuiten. In het museum komt u van alles te weten over chocolade. Een must-visit voor chocoliefhebbers dus!
  • Autoworld: Het Autoworld museum is sinds 2005 erg in trek bij toeristen die Brussel bezoeken. Het gebouw waarin het museum is gevestigd bevindt zich op een prachtige locatie, namelijk in het midden van het Jubelpark waar ook een Militair museum te vinden is.

Klimaat België

Wanneer u een vakantiehuis in België huurt, heeft u te maken met hetzelfde klimaat als in Nederland: koele zomers, milde winters en wisselvallig weer. In de zomer kunt u in een vakantiehuis aan de Belgische kust genieten van het mooie weer. De winter leent zicht goed om door historische steden, zoals Antwerpen en Gent, te wandelen en na afloop een warme chocomel te drinken.

Eten & drinken België

Tijdens een vakantie in een vakantiewoning in België zult u ongetwijfeld een keer of meerdere keren gaan genieten van de Belgische keuken. In België zijn er grote regionale verschillen in de nationale keuken. Aan de kust eet men veel mosselen en vis, en in de Ardennen veel wild. Het nationale gerecht van België is moules-frites: mosselen met frietjes. Ook geliefd zijn de gevogelte- of visstoofpot waterzooi, anguilles au vert (paling in 't groen), en carbonade Flamande (stoofvlees of stoofkarbonade). In Vlaanderen worden er veel aspergegerechten gegeten. Ook soepen zijn geliefd in België. Bekend over de gehele wereld zijn de Belgische chocolade, de Brusselse wafel, de Belgische frieten, de Belgische kazen, en het Belgisch bier.

Ervaring met België

Cultuurstad Brugge: een stedentrip met artistieke flair

Sergio R. boekte een vakantiewoning in Brugge, België, en deelt zijn ervaring:

"Mijn vrouw en ik besloten om in de herfst voor een korte vakantie naar de Belgische stad Brugge aan de Noordzeekust te gaan. We besloten om een klein appartement te huren aan de noordoostelijke rand, aangezien er daar minder toeristen een vakantiewoning huren. Tevens ligt de prijs voor hotels in het seizoen hoger dan de prijs voor een appartement. Het appartement was schoon, gezellig en ondanks de drukte in de avonduren, zeer rustig.

Van daar uit zijn we vaak te voet gegaan richting de historische stad en lieten we ons betoveren door de architectonische kunstwerken langs de grachten. Eenmaal in de stad aangekomen dronken we in een klein restaurant een koffie en bezochten we diverse musea, zoals het Groeningemuseum.

Daarnaast hebben we een rondvaart gemaakt en genoten we van het prachtige weer. Tijdens een rondvaart door deze prachtige stad kan u lekker wegdromen. Vier dagen in deze stad was dan ook zeker te kort en we zullen zeker een keer terugkomen!"

{{result.value.reviews.average | number: 1}}
  • {{result.value.persons}}
  • {{result.value.bedrooms}}

Helaas, geen vakantiehuizen gevonden.

Met de door u opgegeven selectiecriteria hebben wij geen bijpassende vakantiehuizen gevonden. Pas uw selectiecriteria aan de linkerkant aan, zodat wij u wel een passend aanbod kunnen tonen.