10.557 vakantiehuizen gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

9,8
 • 4
 • 1
Lang Weekend vanaf € 223
10
 • 8
 • 3
1 week vanaf € 767
9,8
 • 2
 • 1
1 week vanaf € 332
10
 • 4
 • 1
Lang Weekend vanaf € 134
10
 • 6
 • 2
Lang Weekend vanaf € 384
10
 • 5
 • 3
Lang Weekend vanaf € 221
9,8
 • 4
 • 2
1 week vanaf € 505
10
 • 6
 • 3
1 week vanaf € 1.037
10
 • 8
 • 4
Lang Weekend vanaf € 299
10
 • 5
 • 2
Midweek vanaf € 756

1 van 1000

Zoekt u een vakantiehuis in Kroatië? Ons aanbod: 10.557 vakantiehuizen

Een vakantiewoning in Kroatië huurt u via Vakantiewoning.org! Kroatië is gelegen in het zuiden van Europa. Het grenst aan Slovenië, Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Hongarije. Aan de andere kant van de zee waar Kroatië aan grenst ligt Italië. Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. Het land is voor veel vakantiegangers een ideale bestemming om een vakantiewoning te huren, het geeft een hoop vrijheid om vanuit de gehuurde vakantiewoning het land (en omliggende landen) te ontdekken. U kunt in Kroatië namelijk terecht voor een zonvakantie, wandelvakantie of voor de wintersport. Daarnaast is het land rijk aan kunst, cultuur en vele historische steden.

Veel mensen denken bij Kroatië aan zon en zee, maar juist in de wintermaanden zijn de vakantiewoningen rondom de skipistes in Kroatië immens populair en vooral betaalbaar. In vergelijking met andere landen kan dit tientallen procenten schelen in de huurprijs, de dagelijkse kosten en het geliefde biertje na het skiën.

Bekende gebieden in Kroatië

Het bekendste en tevens populairste gebied van Kroatië is het schiereiland Istrië. Istrië beslaat ook een stukje van Slovenië en Italië, maar ligt grotendeels in Kroatië. Het is gelegen in de Adriatische zee. Vrsar trekt jaarlijks de meeste toeristen en puilt bijna uit van de vakantiehuizen in alle formaten. Houdt u van zandstranden? Let dan wel op, want U vindt in Istrië veelal rots- en kiezelstranden.

Bezienswaardigheden in Kroatië

Heeft u al een lijstje gemaakt van de bezienswaardigheden, die u wilt gaan bezoeken als u in Kroatië verblijft? Huur een vakantiehuis en trek er op uit:

 • Amfitheater Pula: In Pula, de grootste stad van Istrië, vindt u het Amfitheater. Toen Keizer Augustus aan de macht was werd deze arena gebouwd. Vervolgens werd het door Vespasianus vergroot. Vandaag de dag is het één van grootst bewaarde bouwwerken van de Romeinen. Er worden tegenwoordig voorstellingen en tentoonstellingen gehouden.
 • Nationale parken: In Kroatië zijn er maar liefst acht Nationale Parken: Nationaal Park Brijuni, Nationaal Park Mljet, Nationaal Park Kornati, Nationaal Park Krka, Nationaal Park Paklenica, Nationaal Park Plitvice, Nationaal Park Velebit en Nationaal Park Risnjak. Als u in een vakantiewoning verblijft dan is het absoluut de moeite waard om er eens op uit te trekken naar één of meerdere van deze parken in Kroatië.

Klimaat van Kroatië

Wanneer u een vakantiehuizen in Kroatië huurt, kunt u te maken krijgen met meerdere klimaten. Kroatië kent namelijk verschillende klimaten, variërend van een Mediterraan klimaat langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. In de winter bedraagt de gemiddelde temperatuur tien graden en in de zomer zesentwintig. In januari ligt de temperatuur rond het vriespunt, terwijl de temperatuur in augustus vierentwingtig graden kan bedragen. In de bergen kan het in de winter zelfs behoorlijk sneeuwen. In de zomer is het in de bergen aangenaam. In de zomer bedraagt de temperatuur daar achttien graden. Kroatië is een land wat zich perfect leent voor een zonvakantie. Huur vandaag nog een vakantiehuis Kroatië via Vakantiewoning.org, en geniet van een zonnige vakantie!

Eten & drinken in Kroatië

Probeer eens tijdens een vakantie in een vakantiewoning in Kroatië traditionele gerechten van Kroatië. Enkele traditionele gerechten zijn: Dalmatische gerookte ham (prut), salami met paprika (kulen) en kalkoen met mie of macaroni (mlinci). Probeer ook eens gezouten pilchards (een soort haring), schapenkaas en diverse Slavische sauzen. Tijdens het eten drinken Kroatiërs vaak wijn. Ook wordt er veel sterke drank gedronken, zoals Lozovaca, ljivovica en Travarica.

Ervaring met Kroatië

Lukas, uit Erfurt, bracht met zijn vrienden een week door in Rakalj en deelt zijn ervaring:

“Sinds onze studententijd hebben we, Ralf, Alex, Erik en ik, ons voorgenomen om één keer in de twee jaar een week met vakantie te gaan. Twee jaar geleden waren we op de Canarische Eilanden, en deze keer wilden we naar de Balkan met de auto. We hebben veel positieve verhalen over Kroatië gehoord: lage prijzen voor luxe vakantiehuizen en hoge temperaturen in de zomer. We boekten een huis in de buurt van Pula. Het gebied in Istrië was echt geweldig!

We vertrokken vanuit Erfurt en maakten een tussenstop bij Alex, die inmiddels in Verona woont. Na een korte nacht vertrokken we naar onze vakantiebestemming. De reis duurde slechts vier uur. De woning was net buiten de stad gelegen. We waren allemaal erg enthousiast over het huis. In de grote tuin was er een groot zwembad, en ook het interieur was prachtig. Het enige nadeel was de afstand tot de zee, ongeveer 15 minuten rijden met de auto.

Maar wanneer je een groot zwembad ter beschikking hebt, mis je de zee niet. We zijn nog wel naar een aantal stranden gereden, maar bij vele stranden was het erg druk. Na lang zoeken vonden we dan eindelijk een strand voor onszelf.

We hebben vele dagen in het huis doorgebracht en op de meeste dagen hebben we gebarbecued. De zon scheen elke dag, dus kochten we elke dag water in de plaatselijke supermarkt. Maar natuurlijk hebben we ook wat van de omgeving gezien. Een uitstapje naar Pula gemaakt en ik had niet gedacht dat ik de beste pizza van mijn leven in een Kroatische stad zou eten.

We hebben samen een prachtige tijd doorgebracht en we kijken nu al uit naar de volgende vakantie!”

Kroatië is een prachtig land. Voor meer inspiratie: