Overwinteren in Spanje: Waar te beginnen?

Als je overweegt om de wintermaanden in Spanje door te brengen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Van de beste locaties om te overwinteren tot de kosten en accommodatiemogelijkheden, er is veel om te overwegen voordat je je reis plant.

Overwinteren in Spanje voor senioren

Spanje is een ideale bestemming voor senioren die de winter willen ontvluchten. Met een mild klimaat, een scala aan recreatieve activiteiten en een vriendelijke gemeenschap van expats, is het de perfecte plek om te genieten van je gouden jaren.

Overwinteren in Spanje appartement

Veel overwinteraars kiezen ervoor om een appartement te huren tijdens hun verblijf in Spanje. Dit biedt flexibiliteit en comfort, en er zijn tal van opties beschikbaar, variƫrend van eenvoudige studio's tot luxe penthouses.

Voorbeeld van zo;n penthouse is Nerja Penthouse, uiteraard in Nerja (Andalusiƫ):

Overwinteren in een penthouse in Spanje

Burriana: Mooi, gezellig, comfortabel flatgebouw. In de plaats, 1.6 km van het centrum van Nerja, rustige, zonnige ligging villa wijk, 250 m van zee, 250 m van het strand, aan een doodlopende weg, op het zuiden. Voor alleengebruik: openluchtzwembad hoekig (1 x 2 m, 50 cm diepte).

Liever overwinteren in een studio? Denk dan eens aan Castell Mar in Roses (Cataloniƫ):

Overwinteren in een studio in Spanje

Comfortabel studio-appartement met een capaciteit voor 2 personen waar u kunt genieten van de vele mogelijkheden die de Costa Brava biedt. Het heeft een eigen terras vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de baai van Roses. In de omgeving kunt u diverse activiteiten beoefenen, zoals fietsroutes of wandelen en op slechts 1,5 km afstand ligt het zandstrand met een van de meest kristalheldere wateren van de hele Costa de Girona en de boulevard met prachtig uitzicht.

Wat kost overwinteren in Spanje?

De kosten van overwinteren in Spanje kunnen variĆ«ren afhankelijk van de locatie, het type accommodatie en je levensstijl. Gemiddeld kun je verwachten dat je tussen de ā‚¬1000 en ā‚¬3000 per maand uitgeeft, inclusief accommodatie, eten en vervoer.

Wat kost 3 maanden overwinteren in Spanje?

Als je van plan bent om drie maanden in Spanje te overwinteren, moet je rekening houden met kosten voor accommodatie, eten, vervoer en vrijetijdsbesteding. Over het algemeen kun je verwachten dat je tussen de ā‚¬3000 en ā‚¬9000 uitgeeft voor een verblijf van drie maanden, afhankelijk van je levensstijl en voorkeuren. Overigens kunt u via onze website meestal maar voor maximaal 36 dagen huren. Voor een langere periode moet u da meerdere periodes achter elkaar boeken.

Wat is de beste plek om te overwinteren in Spanje?

De beste plek om te overwinteren in Spanje hangt af van je persoonlijke voorkeuren en interesses. Voor liefhebbers van zon en strand zijn de Costa del Sol en de Canarische Eilanden populaire keuzes, terwijl cultuurliefhebbers misschien de voorkeur geven aan steden als Barcelona of Sevilla. Een verblijf in een grote toeristische stad is wel vaak wat duurder.Ā 

Waar overwinteren in Spanje?

Spanje biedt een breed scala aan bestemmingen voor overwinteraars, van de bruisende steden aan de kust tot de rustige dorpen in het binnenland. Populaire locaties zijn onder andere de Costa del Sol, de Canarische Eilanden en Andalusiƫ.

Klik voor het complete aanbod vakantiehuizen aan de Costa del Sol, hier.
Klik voor het complete aanbod vakantiehuizen in Andalusiƫ, hier.
En voor het complete aanbod accommodaties op de Canarische Eilanden, klikt u hier.

Zuid Spanje: Een paradijs voor overwinteraars

Zuid Spanje staat bekend om zijn milde klimaat en prachtige landschappen, waardoor het een ideale bestemming is voor overwinteraars. Met pittoreske dorpjes, bruisende steden en uitgestrekte stranden, is er voor elk wat wils in deze regio.

Populaire steden in Zuid Spanje om te overwinteren zijn bijvoorbeeld: Fuengirola, Marbella, Estepona, Roquetas de Mar en uiteraard Torremolinos.

Voorbeeld van een appartement in Marbella is Lorcrimar:

Overwinteren in Spanje MarbellaĀ 

Mooi flatgebouw "Lorcrimar". Nueva AndalucĆ­a, aan de rand van de plaats, 1.9 km van het centrum van Puerto BanĆŗs, 1 km van zee, 1 km van het strand. Voor medegebruik: tuin met gazon, openluchtzwembad. U boekt dit appartement al voor nog geen 2000 euro voor 4 weken in november.

Gran Canaria: Een tropisch paradijs in Europa

Gran Canaria, onderdeel van de Canarische Eilanden, trekt jaarlijks duizenden overwinteraars aan met zijn warme klimaat, prachtige stranden en levendige cultuur. Of je nu wilt ontspannen op het strand, wandelen in de bergen of genieten van het bruisende nachtleven, Gran Canaria heeft het allemaal.

Veelgestelde vragen over overwinteren in Spanje

  1. Is het veilig om in Spanje te overwinteren?

    Ja, Spanje is over het algemeen een veilige bestemming voor overwinteraars. Net als in elk ander land moet je echter waakzaam blijven en de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen nemen om jezelf en je eigendommen te beschermen.
  2. Heb ik een visum nodig om in Spanje te overwinteren?

    Als EU-burger heb je geen visum nodig om in Spanje te verblijven voor een periode korter dan 90 dagen. Als je langer dan 90 dagen wilt blijven, moet je mogelijk een verblijfsvergunning aanvragen.
  3. Wat voor soort accommodatie is beschikbaar voor overwinteraars in Spanje?

    In Spanje zijn er verschillende soorten accommodaties beschikbaar voor overwinteraars, waaronder appartementen, villa's, huizen en zelfs kampeerplekken. De keuze hangt af van je budget en voorkeuren.
  4. Zijn er speciale activiteiten voor senioren die overwinteren in Spanje?

    Ja, veel steden en dorpen in Spanje bieden speciale activiteiten en programma's voor senioren, zoals danslessen, kookcursussen en excursies. Daarnaast zijn er gemeenschapscentra waar je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten en deelnemen aan sociale evenementen.
  5. Hoe kan ik mijn overwintering in Spanje het beste plannen?

    Het is belangrijk om je reis zorgvuldig te plannen, inclusief het kiezen van de juiste bestemming, het vinden van geschikte accommodatie en het regelen van eventuele benodigde documenten zoals verzekeringen en verblijfsvergunningen. Het is ook een goed idee om jezelf te informeren over lokale gebruiken en tradities, zodat je optimaal kunt genieten van je verblijf in Spanje.
Door Pascal geschreven op 12 april 2024