Vakantie in een agriturismo, wat is dat precies?

Een vakantie in een agriturismo is een unieke manier om te genieten van het beste van twee werelden: de rustieke charme van het platteland en de gastvrijheid van een bed and breakfast. Agriturismi zijn traditionele boerderijen of landgoederen die zijn omgebouwd tot accommodaties voor gasten. Je verblijft vaak in gerenoveerde boerderijen, villa's of vakantiehuizen te midden van prachtige landschappen. Deze accommodaties bieden doorgaans comfortabele voorzieningen en vaak ook extra's zoals zwembaden, tuinen en lokale gerechten bereid met verse ingrediƫnten van de boerderij.

Wilt u direct naar alle agriturismi in Italiƫ? klik dan hier.

agriturismo Italiƫ met zwembad

Beleef een boerderijvakantie in Italiƫ

Stel je voor: wakker worden met het geluid van tjilpende vogels en de geur van verse koffie, omringd door glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden. Dat is precies wat je kunt verwachten tijdens een boerderijvakantie in Italiƫ. Of je nu graag de handen uit de mouwen steekt en meehelpt op de boerderij, of liever ontspant en geniet van het prachtige landschap, een agriturismo biedt voor elk wat wils. Maak een wandeling door de omliggende natuur, proef lokale wijnen en delicatessen, of breng een bezoek aan nabijgelegen bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes.

Hieronder een Top 5 van boederijvakanties in Italiƫ:

  1. Paladue: Deze boerderij met acht comfortabele appartementen ligt op de grens tussen Umbriƫ en Toscane, in de buurt van CittƠ della Pieve en het meer van Trasimeno. De rustieke sfeer is bewaard gebleven bij de restauratie van de appartementen. De agriturismo produceert en verkoopt uitstekende olijfolie, wijn, pasta en honing.
    Boederijvakantie Umbriƫ
    2. Matilde: Deze agriturismo bestaat uit een paar landhuizen uit 1700. De boerderij ligt op een heuvel, omringd door cipressen en met een weids uitzicht. De appartementen zijn eenvoudig en netjes ingericht. Deze woning is bedoeld voor een stel of een gezin van 3 personen.
    Boederijvakantie Toscane
    3. Fienile Sonia: Geniet van een heerlijke vakantie in deze gastvrije en typisch Toscaanse boerderij in Montespertoli. Het verblijf beschikt over een verkoelend privƩzwembad en een prachtig uitzicht op het Toscaanse platteland. Met 3 slaapkamers biedt het comfortabel plaats aan een groot gezin.
    agriturismo Montespertoli Toscane
    4. Cipresso: Deze boerderij op het platteland beschikt over zes comfortabele appartementen en is gelegen op de grens tussen Umbriƫ en Toscane, in de buurt van CittƠ di Pieve en het meer van Trasimeno. De rustieke sfeer is bewaard gebleven bij de restauratie van de appartementen. De inrichting is rustiek en gezellig.
    Agriturismo Cipresso Umbriƫ
    5. Casa Oleandri: Deze typisch Toscaanse boerderij ligt bovenop een heuvel en wordt omgeven door een prachtige natuur. De woning ligt in Suvereto en beschikt over 2 slaapkamers. Ideaal voor een gezin. Ook je huisdieren zijn welkom.
    vakantiehuis Toscane

Culinaire boerderijvakantie in Italiƫ

Een culinaire boerderijvakantie in Italiƫ is een waar paradijs voor fijnproevers en liefhebbers van de Italiaanse keuken. Geniet van authentieke gerechten bereid met verse, lokale ingrediƫnten, vaak rechtstreeks van de boerderij of de omliggende regio. Proef de smaken van Italiƫ tijdens gezellige diners op de boerderij, waar traditionele recepten worden gecombineerd met creatieve culinaire hoogstandjes. Of volg een kookcursus en leer de geheimen van de Italiaanse keuken van ervaren chefs. Van verse pasta en risotto tot heerlijke olijfolie en lokale kazen, een culinaire boerderijvakantie in Italiƫ belooft een onvergetelijke gastronomische ervaring.

Huur bijvoorbeeld een appartement voor maximaal 6 personen met 2 slaapkamers in Cortona, Toscane. Appartement Fattoria Terontola maakt deel uit van een fattoria, bestaande uit 9 appartementen. Zoals gebruikelijk in de meeste fattoria's, heeft ook deze een eigen olijfolie- en wijnproductie. De woning is ruim en goed verzorgd. Rondom de fattoria ligt een goed verzorgde tuin met het geheel omheinde zwembad. De kleintjes kunnen heerlijk spetteren in het kinderbadje. Het vakantieadres is omgeven door olijfboomgaarden en biedt een mooi uitzicht op de Valdichiana en vanaf sommige punten ook op het Meer van Trasimeno. Met de aanwezige barbecue is een culinair avondje verzekerd!Ā 
culinaire boerderijvakantie Italiƫ
Fattoria Terontola, Toscane, Italiƫ

Vakantiewoningen voor elke groepsgrootte

Of je nu reist met een klein gezin, een groep vrienden of een grote familie, agriturismi bieden accommodaties voor elke groepsgrootte. Van intieme vakantiehuisjes tot ruime villa's en landgoederen, er is voor elk wat wils. Kies uit een scala aan opties, variƫrend van gezellige cottages voor twee tot luxe villa's voor groepen van 30 personen of meer. Met voorzieningen zoals zwembaden, tuinen en barbecuefaciliteiten, is er volop gelegenheid om te ontspannen en te genieten van quality time met je dierbaren.

Zoekt u een agriturismo, die geschikt is voor 30 personen? Dan is vakantiehuis San Giuseppe misschien iets voor jou!
Een vrijstaande agriturismo omgeven door bomen en weiden. 100 meter van het centrum van Imperia en 33 km van het centrum van San Remo. Er is onder andere een buitendouche, poolhouse met fornuis, verlichte tennisbaan, tafeltennis, patio, terras, tuinmeubelen en barbecue. Zeg nou eerlijk, onderstaande foto zegt toch genoeg,... wat een ligging...
Agriturismo Italiƫ voor 30 personen

Ontdek de schoonheid van Toscane en andere regio's

Een agriturismo in Toscane biedt een perfecte uitvalsbasis om deze betoverende regio te verkennen. Verken schilderachtige dorpjes, bezoek eeuwenoude wijngaarden en geniet van adembenemende uitzichten over de glooiende heuvels. Of je nu de prachtige kunst en architectuur van Florence wilt bewonderen, de historische charme van Siena wilt ervaren, of wilt ontspannen in de zonovergoten wijngaarden van Chianti, een verblijf in een agriturismo biedt de ideale gelegenheid om de schoonheid en cultuur van Toscane te ontdekken. Maar ook andere regio's zoals Liguriƫ en Piƫmont bieden prachtige agriturismi, waar je kunt genieten van de lokale keuken en gastvrijheid te midden van adembenemende landschappen.

Klik hier voor de agriturismi in Toscane.

Veelgestelde vragen over agriturismo Italiƫ

  1. Wat is een agriturismo precies?

    Een agriturismo is een accommodatie op een boerderij of landgoed waar gasten kunnen verblijven en genieten van het plattelandsleven. Het biedt een combinatie van accommodatie, gastvrijheid en vaak ook activiteiten zoals wandelen, koken of meehelpen op de boerderij.
  2. Wat zijn de voordelen van een agriturismo vakantie?

    Een agriturismo vakantie biedt gasten de mogelijkheid om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van rust, natuur en lokale cultuur. Het biedt ook de kans om te verblijven in unieke accommodaties, vaak met extra voorzieningen zoals zwembaden en tuinen, en om te genieten van verse, lokale gerechten bereid met ingrediƫnten van de boerderij.
  3. Welke activiteiten kan ik verwachten tijdens een verblijf in een agriturismo?

    Tijdens een verblijf in een agriturismo kun je verschillende activiteiten verwachten, afhankelijk van de locatie en het aanbod van de accommodatie. Dit kan variƫren van wandelen en fietsen in de natuur, tot wijnproeverijen, kooklessen en excursies naar nabijgelegen bezienswaardigheden en attracties.

    In vakantiewoning Ottodenari in de Tiber Vallei zijn de volgende diensten op aanvraag:
    * kookles
    * massage
    *yoga/pilates/meditatieles
    *wijnproeverij
    *diner met lokale kok (minimaal 4 personen)
    Kookles in een ITaliaanse boerderij
  4. Zijn agriturismo's geschikt voor gezinnen?

    Ja, veel agriturismi zijn zeer geschikt voor gezinnen, met accommodaties en voorzieningen die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen met kinderen. Denk aan ruime vakantiehuizen, speeltuinen, zwembaden en activiteiten voor kinderen, zoals dieren voeren op de boerderij.
  5. Hoe kan ik een agriturismo in Italiƫ boeken?

    Het boeken van een agriturismo in ItaliĆ« kan rechtstreeks bij de accommodatie of via een boekingsplatform zoals Vakantiewoning.org. Het is raadzaam om vooraf onderzoek te doen naar de verschillende opties, prijzen en beschikbaarheid, en om rekening te houden met eventuele specifieke wensen of eisen voor je verblijf. Het voordeel van Vakantiewoning.org is dat je direct veel accommodaties met elkaar kunt vergelijken van diverse aanbieders.Ā 
Door Pascal geschreven op 9 februari 2024