Praktische informatie voor je bezoek aan Praag

Voordat we de prachtige bezienswaardigheden van Praag verkennen, laten we enkele praktische tips en informatie met je delen. Zo kun je optimaal genieten van je verblijf in deze betoverende stad en wat geld besparen.

1. Tickets voor bezienswaardigheden

Bij de meeste bezienswaardigheden in Praag kun je ter plaatse kaartjes kopen. Maar als je de wachtrijen wilt vermijden en wat tijd wilt besparen, is het raadzaam om tickets van tevoren online te boeken.

2. Geld besparen in Praag

Praag staat bekend als een budgetvriendelijke bestemming in Europa. Eet in lokale restaurants en proef de heerlijke Tsjechische gerechten zonder je portemonnee te belasten. Vergeet niet om gebruik te maken van de Praagse toeristenkaart voor kortingen op verschillende attracties.

tram Praag

Praag bezienswaardigheden

Nu je goed voorbereid bent, laten we de top bezienswaardigheden van Praag verkennen.

1. De Praagse Burcht

De Praagse Burcht is een iconische bezienswaardigheid en een van de grootste kastelen ter wereld. Bewonder de gotische architectuur, de imposante Sint-Vituskathedraal en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad.

Praag bezienswaardigheden Kasteel

2. De Karelsbrug

De Karelsbrug, een icoon van Praag, is een betoverende plek om te wandelen. Bewonder de barokke beelden en geniet van straatmuzikanten terwijl je de rivier de Moldau oversteekt.

Karelsbrug Praag

3. Het Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein is het kloppende hart van Praag. Hier vind je de beroemde astronomische klok en de gotische Týnkerk. Het plein is vol levendigheid, met marktkramen en straatartiesten.

4. De Astronomische Klok

De Astronomische Klok in Praag is een wonder van techniek en esthetiek. Elk uur verzamelen zich menigten om de klok te zien bewegen en de apostelen te zien passeren.

Klok Praag

5. De Joodse wijk

De Joodse wijk van Praag, ook wel Josefov genoemd, is doordrenkt van geschiedenis. Verken synagogen, het Joods Museum en de oude begraafplaats om meer te leren over de Joodse gemeenschap in Praag.

6. Het Dansende Huis

Het Dansende Huis is een modern architectonisch meesterwerk in het historische Praag. De unieke en gedurfde architectuur contrasteert sterk met de omliggende barokke gebouwen.

7. Het Wenceslausplein

Het Wenceslausplein is een uitgestrekte boulevard vol winkels, restaurants en culturele instellingen. Het is zowel een historische locatie als een bruisend centrum van het moderne leven in Praag.

8. Het Lennon Wall

Het Lennon Wall is een kleurrijke muur die bezoekers inspireert met boodschappen van vrede en liefde. Het is een eerbetoon aan de legendarische muzikant John Lennon.

9. Petřín-heuvel

Petřín-heuvel biedt een adembenemend uitzicht over Praag en is een geweldige plek voor een ontspannende wandeling. Beklim de uitkijktoren voor het beste uitzicht.

10. Vyšehrad-burcht

Vyšehrad is een minder bezochte burcht, maar zeker de moeite waard. Het biedt historische bezienswaardigheden, prachtige tuinen en een panoramisch uitzicht over Praag.

11. Het Nationaal Theater

Het Nationaal Theater is een architectonisch juweel en een geweldige plek om klassieke en moderne uitvoeringen bij te wonen.

12. De John Lennon Pub

De John Lennon Pub is niet alleen een eerbetoon aan de legendarische muzikant, maar ook een geweldige plek om te ontspannen met live muziek en een vriendelijke sfeer.

Verborgen pareltjes in Praag

Naast de bekende bezienswaardigheden heeft Praag ook enkele verborgen pareltjes die de moeite van het ontdekken waard zijn. Denk aan de betoverende bibliotheek van het Strahovklooster, de charmante binnenplaats van de Wallenstein-tuinen en de rustige ambiance van het Vojanovy-sad.

Veelgestelde vragen over Praag

Laten we enkele veelgestelde vragen over Praag beantwoorden:

1. Wat is de beste tijd om Praag te bezoeken?

De lente en de vroege herfst zijn ideale seizoenen om Praag te bezoeken, omdat het weer mild is en er minder toeristen zijn.

2. Hebben ze in Praag Engels sprekende gidsen?

Ja, veel bezienswaardigheden bieden Engelse rondleidingen, en veel inwoners spreken ook Engels.

3. Is het veilig om 's nachts door Praag te wandelen?

Over het algemeen is Praag een veilige stad, maar net als in elke grote stad moet je waakzaam blijven en je bezittingen in de gaten houden.

4. Wat is het lokale gerecht dat ik moet proberen in Praag?

Probeer zeker 'trdelník,' een zoete deegsnack, en 'svíčková,' een traditioneel Tsjechisch vleesgerecht met roomsaus.

5. Welke valuta wordt geaccepteerd in Praag?

De Tsjechische kroon (CZK) is de officiële valuta, maar veel plaatsen accepteren ook euro's. Zorg ervoor dat je wat Tsjechische kroon bij je hebt voor kleine aankopen.

Met deze gids ben je goed voorbereid om te genieten van alle prachtige bezienswaardigheden die Praag te bieden heeft. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er wachten talloze fotomomenten op je in deze betoverende stad. Geniet van je stedentrip in Praag!

Door Pascal geschreven op 26 oktober 2023