Vakantieboerderijen zijn perfect voor gezinnen, groepen vrienden en zelfs bedrijfsuitjes. Deze ruime accommodaties bieden alles wat u nodig heeft voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Van gezellige binnenruimtes tot uitgestrekte tuinen, er is voor elk wat wils.

Wilt u direct naar het volledige aanbod vakantieboerderijen in Belgiƫ, Duitsland, Frankrijk, Italiƫ, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Tsjechiƫ en Zwitserland? Klik dan hier.

Voordelen van een Vakantieboerderij

Er zijn tal van redenen waarom een vakantieboerderij de ideale keuze is voor uw volgende vakantie. Ontdek de voordelen van deze unieke accommodaties en waarom ze steeds populairder worden onder vakantiegangers.

Vakantieboerderij Nederland: Ontdek de Schoonheid van Eigen Bodem

Nederland herbergt een schat aan prachtige vakantieboerderijen. Of u nu de voorkeur geeft aan de groene landschappen van Brabant, de rustige charme van Winterswijk of de weidse natuur van Friesland, er is altijd een vakantieboerderij die aan uw wensen voldoet.

2 Voorbeelden:

Vakantieboerderij De Karkooi in Noord-Brabant:

vakantieboerderij Brabant
Deze zeer sfeervolle, vrijstaande vakantiewoning voor 10 personen ligt in de vrije natuur nabij Breda. Het is uitgerust met een modern, eigentijds interieur en een prachtige tuin met een terras. De woning heeft 5 slaapkamers en ideaal voor 2 gezinnen.Ā 

Vakantieboerderij Heide State in Friesland:

vakantieboerderij Friesland

Deze sfeervolle, vrijstaande duurzaam verbouwde boerderij beschikt over 10 slaapkamers en is zeer geschikt voor een vrienden of familie-uitje. Ook leent hij zich uitstekend voor zakelijke bijeenkomsten. De accommodatie is appartementsgewijs verbouwd, ieder appartement heeft zijn eigen ingang en faciliteiten. In de tuin kun je heerlijk ontspannen in de sauna en houtgestookte hottub. Ook vind je hier een grote blokhut ingericht in cafĆ© stijl met een ruim overdekt verwarmd terras met BBQ.Ā 

Ontdek de Charme van Zuid Limburg en Andere Prachtige Regio's

Zuid Limburg staat bekend om zijn adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes. Een vakantieboerderij in deze regio biedt u de kans om te genieten van alles wat deze charmante streek te bieden heeft. Verken de heuvelachtige landschappen, proef lokale lekkernijen en ontspan in alle rust.

2 Voorbeelden:

Vakantieboerderij Hoeve in Gunne in Zuid Limburg:

vakantieboerderij Zuid Limburg

Deze authentieke hoeve uit 1842 is gelegen in het fraaie Geuldal, tussen de plaatsen Wijlre en Schin op Geul. In deze gerestaureerde hoeve zijn twee afzonderlijke woningen gerealiseerd met iedere een eigen terras, van waaruit u al deels uitzicht hebt op het prachtige Geuldal.Ā Deze locatie is een ideaal startpunt voor het maken van prachtige wandelingen en fietstochten door het Geuldal en het heuvelland.Ā 

Vakantieboerderij Heimerhƶfkes in Zuid Limburg:

boerderij huren Zuid Limburg

In de meest zuidelijke provincie van Nederland is het leven ontspannen en mooi. Niet voor niets is Zuid-Limburg voor velen bij uitstek de ideale vakantiebestemming. Met een heerlijke locatie is dit compleet nieuwe appartement (sinds 2022) ideaal voor stellen of vrienden/vriendinnen. Er zijn gezelschapsspelletjes beschikbaar voor een gezellige avond! Drink ā€™s ochtends een lekker kopje koffie in de zon op het bankje voor de ingang van het appartement

Vakantieboerderij 20 Personen: Ruimte en Comfort voor Grote Groepen

Op zoek naar een vakantieboerderij voor een grote groep? Geen probleem. Er zijn tal van accommodaties beschikbaar die ruimte bieden aan groepen van 20 personen. Geniet van alle comfort en voorzieningen die u nodig heeft voor een geslaagde vakantie, zoals in Holten, Eibergen en andere prachtige locaties in bijvoorbeeld Belgiƫ en Frankrijk.

2 Voorbeelden:

Vakantieboerderij voor 20 personen in Noord-Holland:

vakantieboerderij 20 personen Noord-Holland

Deze gerestaureerde boerderij uit de 18e eeuw bestaat uit meerdere vertrekken, die onderling met elkaar zijn verbonden. Het geheel is gelijkvloers, met enkele niveauverschillen. De boerderij ligt aan een doorgaande weg. De inrichting bestaat uit een gezellige woonkamer en een grote keuken. Er zijn 8 slaapkamers, 4 badkamers en 3 toiletten voor 20 personen: families, vrienden en gezinnen zijn allemaal van harte welkom!

Vakantieboerderij Maisonneuve in Frankrijk:

vakantieboerderij Frankrijk met zwembad

Drie mooi huizen die plaats bieden aan respectievelijk 10 personen, 6 personen en 4 personen op een romantisch kleinschalig privĆ© domein met drie zwembaden, vele terrassen, grote tuinen en met een magnifiek uitzicht over een vallei. De paradijselijke rust die u hier kunt ervaren is weldadig en haalt u volledig uit de stress van het dagelijkse leven.Ā 

Vakantieboerderij Huren: Gemak en Flexibiliteit

Het huren van een vakantieboerderij biedt u de ultieme vrijheid en flexibiliteit tijdens uw vakantie. Kies uit een breed scala aan beschikbare accommodaties, van gezellige boerderijen in Drenthe tot luxe landhuizen in Limburg. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voorbeeld van een vakantieboerderij in Drenthe:

vakantieboerderij Drenthe

Wanneer u van rust en ruimte houdt bent u bij deze boerderij aan het juiste adres! Het verblijf is zeer ruim en is van alle moderne gemakken voorzien waar modern en authentiek samenkomen. De begane grond heeft een eigen ontvangst in de 'baander' met daarin een imposante entree. De woonkamer/keuken van maar liefst 62 vierkante meter is voorzien van een ruime keuken, gezellige woonkamer en openslaande deuren die toegang geven tot het overdekte terras.
De drie slaapkamers bevinden zich op de begane grond. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.

Veelgestelde Vragen over Vakantieboerderijen

  1. Zijn vakantieboerderijen geschikt voor gezinnen?

    Ja, vakantieboerderijen zijn uitermate geschikt voor gezinnen. Ze bieden ruime accommodatie en vaak zijn er veel faciliteiten voor kinderen beschikbaar, zoals speelruimtes en buitenspeeltoestellen. Een mooi voorbeeld is de vrijstaande boerderij Haulervaart in Friesland. De boerderij is goed ingericht en beschikt over de benodigde inventaris om een heerlijk weekend door te brengen. In de recreatieruimte van de boerderij staan een tafelvoetbal en tafeltennistafel tot je beschikking en tevens is hier een dartbord aanwezig. De kinderen kunnen ook gebruikmaken van de skelters.Ā 
  2. Zijn huisdieren toegestaan in vakantieboerderijen?

    Dat hangt af van de specifieke accommodatie. Sommige vakantieboerderijen staan huisdieren toe, terwijl andere dat niet doen. Het is altijd raadzaam om van tevoren de huisregels te controleren.
  3. Wat voor voorzieningen zijn er meestal in een vakantieboerderij?

    Vakantieboerderijen bieden doorgaans een breed scala aan voorzieningen, waaronder volledig uitgeruste keukens, comfortabele woonkamers, meerdere slaapkamers en buitenruimtes met tuinmeubilair.
  4. Zijn vakantieboerderijen geschikt voor grote groepen?

    Ja, veel vakantieboerderijen bieden accommodatie voor grote groepen, met slaapplaatsen voor 10 personen, 12 personen, 20 personen of zelfs meer. Ideaal voor familiebijeenkomsten, reĆ¼nies of vriendenuitjes.
  5. Zijn vakantieboerderijen alleen beschikbaar in Nederland?

    Nee, vakantieboerderijen zijn ook populair in andere landen, waaronder Italiƫ, Belgiƫ .
Door Pascal geschreven op 28 maart 2024