Ontdek waarom een padelvakantie met vrienden een geweldige keuze is en verken vakantieparken die deze geweldige sportfaciliteit aanbieden. Benieuwd naar het praktische gedeelte? We beantwoorden ook vijf veelgestelde vragen over het huren van een vakantiehuis met een padelbaan.

Wilt u liever direct zien, welke vakantiehuizen en/of vakantieparken een eigen padelbaan hebben of in de buurt liggen van padelbanen? Klik dan hier.

2 Tips voor een LUXE vakantiepark met padelbaan in Nederland: 

Huren van een Vakantiehuis met Padelbaan

Een vakantiehuis met een padelbaan huren biedt een unieke combinatie van ontspanning en sportiviteit. Of je nu een ervaren padelspeler bent of gewoon wilt genieten van een nieuwe sport, deze vakantie-optie heeft voor elk wat wils. Het huren van een vakantiehuis met een padelbaan stelt je in staat om op elk moment van de dag een potje padel te spelen, omringd door de prachtige natuur of misschien zelfs met uitzicht op de zee. Het toevoegen van een padelbaan aan je vakantie-ervaring geeft je de kans om samen met vrienden of familie te genieten van deze opkomende sport.

Padelvakantie met Vrienden

Wat is er beter dan een vakantie met vrienden? Een vakantie met vrienden waar je samen kunt genieten van padel! Het huren van een vakantiehuis met padelbaan creëert de ideale omgeving voor een actieve en gezellige vakantie met je beste vrienden. Stel je voor dat je overdag de padelbaan onveilig maakt en 's avonds ontspant met een barbecue op het terras van je vakantiehuis. Het delen van deze unieke ervaring met vrienden zorgt voor blijvende herinneringen en versterkt de banden tussen jullie. Huur bijvoorbeeld een 7-persoons appartement in Dénia. In het centrum van Dénia vind je alles wat je nodigt hebt; van leuke winkels waar je een souvenir kunt kopen voor thuis, tot aan gezellige bars, cafés en restaurants. 's Ochtends en 's avonds een potje padellen met je vrienden en 's nachts gezellig de kroeg in! 

Appartement in Dénia met padelbanen

Vakantieparken met Padelbaan

Voor degenen die op zoek zijn naar een all-in-one vakantie-ervaring zijn er vakantieparken die padelbanen aanbieden. Deze parken combineren comfortabele accommodaties met sportfaciliteiten, waaronder hoogwaardige padelbanen. Of je nu met je gezin reist, vrienden of als een solo padelliefhebber, deze vakantieparken bieden een scala aan activiteiten en entertainment. Ontdek vakantieparken in populaire padelbestemmingen en geniet van het gemak van een padelbaan op loopafstand van je vakantiehuis.

Via Vakantiewoning.org kunt u verschillende accommodaties huren op:
Holiday Resort Villagio San Francesco in Caorle
Villaggio San Francesco heeft 2 padelbanen die in de lente en zomer elke dag open zijn van 9.00 uur tot middernacht. 
Ook worden er padelcursussen, individuele lessen en groepslessen gegeven. 

In Spanje, Andalusië, bieden we een vakantiepark aan, met op korte afstand het Sotogrande Raquet Centre. Dit is een modern complex met onder andere 3 tennisbanen en 9 padelbanen. Er is een padel- en tennisschool voor alle niveaus. Zie: Terrazas Costa del Sol.

Wilt u liever op een vakantiepark in Nederland padellen? Denk dan eens aan vakantiepark Kijkduin in Den Haag. Op Vakantiepark Kijkduin is er altijd wel iets te doen! De Kids Club organiseert leuke activiteiten. Kinderen kunnen hier samen dansen, spelletjes doen en knutselen. Verspreid over het park zijn diverse speeltuinen te vinden. Ook op het sportveld is ruimte genoeg. Centraal op het park ligt de padelbaan. 

Een andere tip in Nederland is Resort Brinckerduyn

Luxe vakantiehuis Nederland padelbaan

Resort Brinckerduyn wilde het comfortniveau van binnen ook buiten bieden. En dat is zonder twijfel gelukt! Het terras beschikt over uiterst comfortabel tuinmeubilair en is daarmee de perfecte plek om te genieten van een heerlijke, op de Kamado barbecue bereide, maaltijd. En wat te denken van de sauna! Pure luxe en ontspanning gegarandeerd!

Op dit prachtige vakantiepark kunt u 4- en 6-pers. boeken met en zonder privé zwembad. U beschikt altijd over een sauna. En u kunt dus een padelbaan huren op het park!

Algemene Informatie over Padel

Padel, oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, is een racketsport die elementen van tennis en squash combineert. Het spel wordt gespeeld op een rechthoekig veld, omringd door glazen wanden. Padelrackets verschillen van tennisrackets en hebben perforaties voor extra balcontrole. Met eenvoudige regels en snelle punten is padel gemakkelijk te leren en geschikt voor spelers van alle niveaus. De populariteit van padel groeit wereldwijd vanwege de toegankelijkheid en het sociale karakter.

Padelvakantie

Padel Wereldwijd

Padel heeft de harten van sportliefhebbers over de hele wereld veroverd. Vooral in Spanje, Argentinië en Mexico is de sport enorm populair. Met duizenden padelbanen in deze landen kun je genieten van een ongeëvenaarde padelervaring. De sport wint echter ook snel terrein in andere Europese landen, zoals Italië, Frankrijk en Zweden. Of je nu een fervent padelspeler bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe sportieve ervaring, een vakantiewoning met padelbaan biedt de perfecte gelegenheid om deze trend te omarmen.

Veelgestelde Vragen over het Huren van een Vakantiehuis met Padelbaan

  1. Kan ik een vakantiewoning met padelbaan huren als ik geen ervaring heb met padel?

    • Ja, veel vakantiehuizen verwelkomen zowel beginners als ervaren padelspelers. Sommige vakantieparken bieden zelfs beginnerslessen aan.
  2. Zijn er vakantiehuizen met padelbanen in alle landen?

    • Hoewel padel wereldwijd groeit, zijn vakantiehuizen met padelbanen momenteel populairder in landen zoals Spanje, Argentinië, en Mexico. Vakantiewoning.org biedt vakantiehuizen met padelmogelijkheden aan in Frankrijk, Italië en Spanje. Wilt u in Zweden een vakantiehuis huren en in de buurt kunnen padellen? Klik dan hier. De meeste vakantiehuizen met padelmogelijkheden bieden wij te huur aan in Spanje. Zoals het 4-persoons appartement Aquamarine in Dénia
      Padelvakantie Spanje
  3. Kan ik een padelvakantie boeken met een grote groep vrienden?

    • Zeker! Veel vakantiehuizen met padelbanen zijn ruim genoeg voor groepen vrienden en bieden de perfecte setting voor een actieve vakantie. Wat dacht u bijvoorbeeld van de villa Pinar De Son Pou, geschikt voor 12 personen op het eiland Mallorca. 
      vakantiehuis met padelbaan Mallorca
  4. Zijn padelvakanties geschikt voor gezinnen met kinderen?

    • Absoluut! Padel is een familievriendelijke sport en veel vakantieparken met padelbanen hebben ook kindvriendelijke activiteiten. Huur bijvoorbeeld een 6-persoons appartement (2 slaapkamers) in Ayamonte (Andalusië, Spanje): Charming corner Sea and Fun. Dit mooie appartement beschikt over een terras en 2 privétuinen met een ontspanningsruimte. Je beschikt over een barbecue en een prachtig uitzicht op de rivier. Er zijn speeltoestellen voor de kinderen en uiteraard een padelbaan:Kindvriendelijk appartement met padelbaan
  5. Hoe reserveer ik een vakantiehuis met padelbaan?

    • Bezoek onze website en zoek naar vakantiehuizen met padelbanen. Kies je bestemming, selecteer je data en reserveer eenvoudig online. In dit blog geven we een aantal suggesties en helemaal bovenaan de pagina vindt u een link naar vakantiehuizen met padelmogelijkheden. Nog niets gevonden? Bekijk dan deze award winnaar: Villa Los Chaparros in Andalusië, Spanje. Een zwembad, een sauna, een bubbelbad: deze luxe villa in Villanueva de la Concepción heeft het allemaal. Met 3 slaapkamers voor 8 personen is deze Spaanse villa perfect voor 2 gezinnen of een groep vrienden. En natuurlijk ontbreekt er geen padelbaan met view!
      Villa met padelbaan in Spanje

Met deze informatie ben je goed voorbereid op een onvergetelijke vakantie met een vleugje padelplezier. Ontdek de opwinding van deze sport, geniet van de gezelligheid met vrienden en familie, en boek vandaag nog jouw vakantiehuis met padelbaan voor een onvergetelijke vakantie-ervaring!

Door Pascal geschreven op 18 december 2023