1 vakantiehuis gevonden

Uw selectie

-
-
-
-
-
-

Sorteer op

8,2
 • 6
 • 3
1 week vanaf € 3.145

Vakantiehuis Terschelling? Wij verhuren: 1 vakantiehuizen

Terschelling is een van de Waddeneilanden en ligt tussen Vlieland en Ameland. Het eiland behoort tot de provincie Friesland. Met maar liefst 80 kilometer fietspad is Terschelling de ideale bestemming om er op uit te trekken met de fiets. Natuurlijk kunt u ook genieten van de brede stranden met een totale lengte van 40 kilometer.

Natuur op Terschelling

Maar liefst 80% van het eiland bestaat uit duinlandschap en kwelders (schorrengebied). In het westelijke deel van het eiland ligt het natuurgebied de Noordsvaarder met uitgestrekte zandplaten en broedvogels. De Kroonpolders is een natuurgebied gelegen ten noorden van West-Terschelling. In het oostelijke deel van Terschelling treft u het natuurreservaat de Boschplaat aan. Andere duingebieden zijn Griltjeplak, Landerumerheide en Koegelwieck.

Vervoer op Terschelling

Het eiland is met de veerdienst vanuit Harlingen te bereiken. Deze vaart meerdere keren per dag. Naast de standaard veerdienst zijn er ook sneldiensten voor personenvervoer. Vanaf Terschelling is het ook mogelijk om naar Vlieland te varen.

Net als op Texel is het gewoon mogelijk om met je eigen auto op Terschelling te rijden en dat is wel zo makkelijk. Uw auto met de bagage parkeert u gewoon bij uw vakantiehuis op Terschelling. Er rijden ook bussen tussen de haven, dorpen en de vakantieparken. De bussen sluiten goed aan op de aankomst- en vertrektijden van de veerboot.

Vakantiehuis Terschelling

We bieden diverse vakantiehuizen aan op Terschelling. We bieden vakantiehuizen aan voor 2 en 4 personen, maar daarnaast bieden we ook vakantiehuizen aan voor 5 en 6 personen. Voor de grote groepen is het mogelijk om een aantal nabij elkaar gelegen vakantiehuizen te reserveren, zodat u toch met meer dan 6 personen kunt verblijven op Terschelling.

Bezienswaardigheden op Terschelling

Terschelling kent maar liefst 12 woonplaatsen en nog diverse buurtschappen en kleinere nederzettingen. De belangrijkste plaatsen zijn:

 • West-Terschelling is het grootste dorp van Terschelling met de kenmerkende vuurtoren de Brandaris. Het dorp beschikt over enkele winkelstraten met restaurants, terrasjes en talloze winkels.
 • Midsland is gelegen in het midden van het eiland en is ook een van de grotere dorpen. Hier zijn ook cafés, kroegen en discotheken te vinden. Hier liggen de meeste vakantiehuizen op Terschelling uit ons aanbod.
 • Hoorn is een langgerekt dorp, welke nog een middeleeuwse kerk heeft. Dit is de oudste kerk van Terschelling.
 • Formerum is de geboorteplaats van de ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. De enige molen van het eiland staat in dit dorp.
 • Lies is een klein dorp met ongeveer 135 inwoners, welke Lerger genoemd worden.
 • Oosterend ligt dichtbij het natuurgebied de Boschplaat en is het meest oostelijke dorp op Terschelling. Een vakantiehuis op Terschelling in Oosterend is centraal gelegen op het eiland.
 • Baaiduinen is het jongste dorp van het eiland. Net als Lies is dit een zeer klein dorp.
 • Tot slot zijn er nog enkele kleine dorpen en gehuchten, zoals Landerum, Kinnum, Striep, Hee en Kaard met minder dan 100 inwoners.

Evenementen op Terschelling

Op Terschelling worden het gehele jaar door diverse evenementen georganiseerd. Enkele van deze evenementen zijn:

 • Oerol: Een jaarlijks cultureel festival van 10 dagen gehouden in juni. Geniet van optredens van toneelgroepen, muzikanten en bekijk het werk van kunstenaars uit geheel Europa.
 • Fjoertoer: Een wandeling in april door de natuur van het eiland. De start is begin van de avond en je loopt letterlijk de duisternis in. Diverse kunstenaars zorgen voor diverse bakens van vuur en licht.
 • Berenloop Terschelling: Het hardloopevenement in november met een halve en hele marathon. Deze marathon staat bekend als de mooiste en zwaarste marathon van Nederland.
 • Rock & Roll Street Terschelling: Beleef de sfeer van de jaren 50 tijdens dit straatfestival in september gehouden in het dorp Midsland.
 • Filmfestival Terschelling: Beleef dit filmweekend in november van het jaar. Bekijk films met een verhaal op bijzondere pop-up filmlocaties op het eiland. Buitenom het filmprogramma worden er ook tal van activiteiten georganiseerd zoals een filmquiz.
 • Kunst en vliegwerk: Bekijk de meest bijzondere en grote vliegers op het strand tijdens het vliegerfestival gehouden in oktober.

Op Terschelling is veel te beleven. Maar heeft u ook al eens gedacht aan het huren van een huisje op een ander Waddeneiland?